Vremenska prognoza

subota, 18 februar 2017 11:42

Srbački odbornici nezadovoljni upisnom politikom u srednje škole

Odbornici Skupštine opštine Srbac su na četvrtoj redvnoj sjednici najviše diskutovali o Prijedlogu Odluka o davanju saglasnosti na prijedlog plana upisa učenika u prvi razred Centra srednjih škola „Petar Kočić“ za školsku 2017/18. godinu.

Srbački odbornici nezadovoljni upisnom politikom u srednje škole

Prema ovom planu, u narednoj školskoj godini planiran je upis 120 srednjoškolaca, od čega dva odjeljenja gimnazije, jedno odjeljenje ekonomskih tehničara, zatim jedno odjeljenje bravara i limar, te jedno odjeljenje konobara i kuvara.Odbornici pozicija i opozicija složili su se da je potrebno mijenjati upisnu politiku u srednje škole, jer se posljednjih godina ne školuju kadrovi koji su potrebni u Srpcu.

Direktor Centra srednjih škola Milenko Živanić, na ovoj sjednici je pojasnio da se plan upisa zadnjih par godina vrši na osnovu ankete koju učenici popunjavaju zajedno sa svojim roditeljima i da se upisna politika nije mijenjala posljednje četiri godine.Uvođenje novih struka kaže on sa sobom nosi i određene promjene. “Potrebni su onda novi stručni kadrovi, a onda se i jedna struka mora ugasiti ako se uvede nova” dodao je Živanić.

Na ovoj sjednici predloženo je da se po ovom pitanju organizuje tematska sjednica ili okrugli sto na kojem bi se ozbiljnije pristupilo rješavanju ovog problema.

Info+ kablovski kanal