Vremenska prognoza

sreda, 14 maj 2014 15:05

Na pomolu nova skupštinska većina u Srpcu?!

U nastavku 14 sjednici SO Srbac, koja je prekinuta 10. aprila, više važnih tačaka nije usvojeno. Odbornici Ljubo Rakić iz Demokratskog narodnog saveza i Zoran Đukić iz Stranke Napredna srpska , uz opoziciju, bili su protiv usvajanja izvještaja o radu za 2013. godinu , ali i programa rada u ovoj godini: Centra za socijalni rad, Opštinske boračke organizacije, Crvenog krsta, preduzeća „Komunalac“, i izvještaja o radu preduzeća „Vodovod“.

Na pomolu nova skupštinska većina u Srpcu?!

„Ja bi samo prokomentarisao da su odbornici DNS-a i SNS-a prepoznali identične programe rada u SNSD-u i SP-u i da su zato podržali glasanje prilikom važnijih odluka, te je očigledno da je Klub odbornika konačno obezbijedio potrebnu skupštinsku većinu” kaže predsjednik Kluba odbornika SNSD-a Krsto Čavor.

Nezadovoljni radom lokalne vlasti,Zoran Đukić i Ljubo Rakić odlučili su da uskrate podršku usvajanju pomenutih izvještaja. „Mi smo podržali opoziciju kako bi privukli više kapitalnih ulaganja u Srbac i da napravimo nešto bolje za ove građane“ smatra Rakić. „Niko od nas nije prešao u SNSD niti potpisao sporazum sa ovom partijom ali glasaćemo sa njima za odluke koje mogu donijeti dobrobit građanima Srpca” rekao je Zoran Đukić.

U Narodnoj demokratskoj partiji ističu da je sve jasno, samo nije ozvaničeno. „Odbornici Zoran Đukić i Ljubo Rakić trebali su javno da potpišu koaliciju sa SNSD-om i SP-om ako žele da im se priklone, jer ovako stvaraju nedoumicu u javnosti ko zaista ima skupštinsku većinu, ovako je sve još uvijek neodređeno” kaže predsjednik Kluba odbornika NDP, Goran Ćosić.

O novonastaloj situaciji u lokalnom parlamentu, načelnik Drago Ćirić nije želio mnogo govoriti.  „Ne želim da to mnogo komentarišem, da li je skupštinska većina potpisana ili nije, u svakom slučaju radićemo po savjesti pa kako bude“

Na prijedlog Kluba odbrnika SNSD-a i SP-a opozvano je rukovodstvo Centra za socijalni rad. Imenovani su novi članovi Upavnog odbora i vršilac dužnosti direktora Ljiljana  Lazić.

Odbornici su u nastavku 14. sjednice usvojili ovogodišnje programe rada: preduzeća „Vodovod“, Udruženja ratnih vojnih invalida, Opštinske organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila RS i Saveza udruženja boraca Narodnooslobodilačkog rata Srbac.

Info+ kablovski kanal