Vremenska prognoza

ponedeljak, 28 decembar 2015 13:33

U Srpcu održano „Motajičko zimsko prelo“

Raznovrsne igre i pjesme mogle su se vidjeti i čuti na koncertu “Motajičko zimsko prelo” u Sitnešima kod Srpca koje je organizovalo Folklorno udruženje građana “Motajički vuk”.

U Srpcu održano „Motajičko zimsko prelo“

Ovo udruženje postoji nešto manje od godinu dana i ovom prilikom su u prepunoj sali Psnovne škole “Vuk Karadžić” pokazali šta su do sada radili. „Trajemo od marta mjeseca, ovo nam je drugi koncert. Prvi koncert je bio humanitarni, skupljali smo novac za nošnje koje smo ovom prilikom predstavili“kaže Sandra Čekić, predsjednik Folklornog udruženje građana “Motajički vuk” iz Sitneša.Na koncertu su pored domaćina nastupila kulturno-umjetnička društva “Bosiljak” iz Dervente, “Vaso Pelagić” iz Pelagićeva, “Beli anđeo” iz Srpca,  “Đurđevak” iz Kobaša i “Đerdan” iz Kukulja.

Folklorno udruženje građana “Motajički vuk” iz Sitneša broji oko 70 članova. U narednom periodu nastojaće omasoviti udruženje te planiraju više nastupati i organizovati slične manifestacije.Cilj im je da se druže i da kroz to druženje očuvaju tradiciju i običaje.Održavanje ovogodišnjeg koncerta “Motajičko zimsko prelo” pomoglo je nekoliko sponzora, među kojima se izdvajaju OŠ “Vuk Karadžić” Sitneši i opština Srbac. Posjetioci su umjesto plaćanja ulaznice mogli ostaviti dobrovoljni prilog po vlastitoj želji.

Info+ kablovski kanal