Vremenska prognoza

utorak, 14 februar 2017 19:37

Otvorena izložba „Moji pijetlovi“ u srbačkom Domu kulture

U Centru za kulturu i sport u Srpcu, povodom krsne slave ustanove „Sveta Tri Jerarha“, organizovana je izložba slika „Moji pijetlovi“.

Otvorena izložba „Moji pijetlovi“ u srbačkom Domu kulture

Autor je akademski slikar Miloš Vujić iz Banjaluke, koji je Srpčanima predstavio 29 radova, rađenih tehnikom tuš na papiru.

„Ovo je izložba mog master rada, koju sam radio 2014. godine i to je ujedno uvod u moj doktorski rad. U pitanju je slovenska mitologija. Puna selekcija uključuje oko 200 radova, a ovo je samo mali dio koji sam posebno izdvojio“, istakao je autor.

Vujić ističe da je pijetao jedan od najstarijih motiva u umjetnosti.

„Ovaj motiv je jako nezahvalan u crtežu, i pruža mnogo načina za istraživanje. Bio je to veliki izazov za mene“, rekao je Vujić.

Na otvaranju izložbe „Moji pijetlovi“, o djelima i radu mladog umjetnika govorio je dr Siniša Vidaković, istoričar umjetnosti i profesor na Akademiji umjetnosti u Banjaluci.

„Vujić se sa ovom izložbom predstavlja već treći put. Uspio je da stvori jedan antropomorfni motiv koji povlači slike ka apstraktnom izrazu“, naglasio je Vidaković.

Obraćajući se prisutnima, v.d. direktora Centra za kulturu i sport Sandra Miholjčić naglasila je da ustanova na ovaj način, osim krsne slave, proslavlja i svoj 57.  rođendan.

„Prije par godina smo počeli da proslavljamo krsnu slavu i rođendan ustanove. Iako raspolažemo sa skromnim budžetom, našim posjetiocima smo priredili ovu izložbu, kako bismo obilježili ovaj značajan datum“, rekla je Miholjčićeva.

Izložba „Moji pijetlovi“, autora Miloša Vujića, u Srpcu će biti otvorena narednih 15 dana.

Info+ kablovski kanal