Vremenska prognoza

ponedeljak, 14 septembar 2015 14:40

Održana prva Međunarodna smotra folklora u Srpcu

U organizaciji Svetosavske omladinske zajednice Srbac i Folklornog društva “Beli anđeo” u Domu kulture u Srpcu održana je prva Međunarodnu smotra folklora.

Održana prva Međunarodna smotra folklora u Srpcu

U bogatom programu učestvovali su ansambli iz okruženja, te Srbije, a posebnu pažnju izazvali su folkloraši koji su doputovali iz Njemačke. Iz Srbije su se predstavila dva kulturno umjetnička društva: “Dr Đorđe Natošević” iz Novog Slankamena i “Inđija” iz Inđije.

Ovu manifestaciju koja je okupila folkloraše iz raznih krajeva podržala je opština Srbac. „Najviše mladih ljudi u Srpcu članovi su kulturno umjetničkih društava, međutim iz budžeta za njihov rad ne izdvaja se dovoljno“ smatra Ćirić. Da ova smotra ima višestruk značaj za opštinu i učesnike smatraju organizatori. Kažu da se na ovakvim događajima između ostalog sklapaju prijateljstva. “Nadam se da ćemo organizovati i drugu smotru, jer bi to mnogo značilo za Srbac u svakom smislu. Inače, ovo naše društvo postoji četiri godine, do sada smo mnogo putovali i gostovali” kaže Danijel Pejaković, predsjednik FD-a “Beli anđeo” iz Srpca.

Ovom koncertu je prethodnio defile koji je izazvao posebnu pažnju Srpčana, jer su gradskim trgom u tradicionalnim narodnim nošnjama prošetali učesnici prve Međunarodne smotre folklora.

Info+ kablovski kanal