Vremenska prognoza

petak, 08 decembar 2017 14:18

Izložba grafika Tonija Ostojića priređena u Srpcu

Centar za kulturu i sport Srbac organizovao je u Domu kulture izložbu grafika pod nazivom „Nanovo rođena Herakleja“  autora Tonija Ostojića iz Banja Luke.

Izložba grafika Tonija Ostojića priređena u Srpcu

Publici je predstavljeno 12 grafika kojima je autor realizovao svoju namjeru mutacije mozaika u grafiku.“Na ovim grafikama sam pokušao na što bolji način da prikažem mozaike koji su izrađeni u Herakleji.Te mozaike sam prenio u grafiku na neki svoj načina u isto vrijeme sam htio da zadržim originalnost njhovu“ kaže Toni Ostojić, autor izložbe.

Toni Ostojić je 2013. godine još kao student učestvovao na Likovnoj koloniji Bradača Srbac. Organizatori kažu da im je zadovoljstvo što su imali priliku da nakon samostalne izložbe u Banja Luci ugoste ovog mladog grafičara. „On je fasciniran podnim mozaicima Herakleje Linkestis, jednog antičkog grada. Upravo je interesantna ta transformacija od mozaika ka grafici“ rekao je  Stevan Umljenović iz Centra za kulturu i sport Srbac.

Toni Ostojić grafiku je diplomirao 2015. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Skoplju. Do sada je imao četiri samostalne i nekoliko kolektivnih izložbi. Nakon Srpca, njegove radove 14. decembra imaće priliku da vidi i publika u Gradišci.

Info+ kablovski kanal