Vremenska prognoza

sreda, 14 oktobar 2015 14:16

U Srpcu održana Svečana akademija

Povodom obilježavanja Dana i krsne slave opštine Srbac – Pokrova presvete Bogorodice u Domu kulture održana je Svečana akademija.

U Srpcu održana Svečana akademija

Osim što je priređen bogat kulturno zabavni program prisutnima se obratio načelnik opštine Srbac Drago Ćirić. On je u svojoj besjedi poručio da Srbac ima veliku perspektivu ukoliko svi zajedno budu radili u korist ove lokalne zajednice. Ćirić je govorio i šta je sve urađeno u protekle tri godine, te je posebno istakao izgradnju centar za djecu sa posebnim potrebama koji je nedavno završen.

Ovaj događaj svojim prisustvom uveličali su odbornici, predstavnici javnih preduzeća i ustanova, privrednih firmi, sveštenici i brojni gosti. Od gostiju na Svečanoj akademiji bili su  predstavnici ruske ambasade u BiH,Ptuja iz Slovenije, načelnik opštine Gradiška Zoran Latinović, te delegacije bratske opštine Ljubovija i poljskih opština Novogrođec i Boloslavec. Ove dvije poljske opštine Srpčanima su dosta pomagale za vrijeme i nakon poplava  i njihovi predstavnici često gostuju u ovoj lokalnoj zajednici.

Ove godine Svečana akademija protekla je bez dodjele najviših opštinskih priznanja – povelja i zahvalnica, jer se zbog krize zakonodavne vlasti u ovoj opštini nije mogla održati sjednica Skupštine opštine na kojoj je trebalo da odbornici donesu odluku o dodjeli priznanja zaslužnim građanima i organizacijama.Iako nije bilo dodjele priznanja, ipak nisu izostale druge aktivnosti koje su priređene povodom krsne slave i dana opštine. Priređen je Jesenji ulični sajam, održani su “Pokrovski dani folklora” ,te je 14. oktobra  služena sveta liturgija u hramu Pokrova Presvete Bogorodice, održana je svečana litija, te je nakon toga obavljen slavski obred i slavski ručak.

Info+ kablovski kanal