Vremenska prognoza

ponedeljak, 25 novembar 2013 09:40

Obilježeno deset godina postojanja srbačkog Udruženje „Izvor“

Udruženje roditelja i djece sa posebnim potrebama „Izvor” Srbac obilježilo je deset godina svog rada i postojanja. Za tu priliku organizovano je druženje kojem su prisustvovali brojni gosti.

Obilježeno deset godina postojanja srbačkog Udruženje „Izvor“

Među njima je bio i Ljubo Lepir čovjek na čiju je inicijativu 18. novembra 2003. godine ovo Udruženje i osnovano. Postojanje Udruženja za djecu sa posebnim potrebama znači mnogo.

“Oni pored toga što imaju degfektološke i logopedske tretmane, učestvuju u kreativnim radionicama” kaže dugogodišnji član Izvora Nebojša Vučenović. “Možemo biti zadovoljni sa onim što smo uradili proteklih deset godina” rekli su iz Udruženja.

Međutim problem koji ih od samog početka prati je nedostatak prostora u kojem će djeca moći duže boravti. Nada da će se taj problem uskoro riješiti postoji, jer je nedavno počela izgradnja dnevnog centra. Veliku pomoć i podršku u tome pružila je opština Srbac. Predsjednik Saveza MeNeRaLi RS  smatra da je pozitivno što se krenulo sa izgradnjom dnvenog centra, jer je to neophodno.

Međutim on nije zadovoljan društvenim status ove populacije u našem društvu.U Udruženju kažu da im od samog početka rada veliku podršku pruža opština Srbac koja svake godina iz budžeta izdvaja određena novčana sredstva. Osim njih tu su i mnogobrojni prijatelji koji im pomažu u skladu sa svojim mogućnostima. Udruženje roditelja i djece sa posebnim potrebama „Izvor”Srbac trenutno ima oko 70 članova.

Info+ kablovski kanal