Vremenska prognoza

sreda, 11 januar 2017 12:16

Međuopštinsko udruženje gluvih i nagluvih pomoglo porodici Pantelić iz Gornjih Srđevića

Međuopštinsko udruženje gluvih i nagluvih opština Gradiška, Srbac i Prnjavor uspješno je realizovalo projekat kojim su omogućili priključak domaćinstva šestočlane porodice Pantelić iz Gornjih Srđevića, kod Srpca, na mjesni vodovod.

Međuopštinsko udruženje gluvih i nagluvih pomoglo porodici Pantelić iz Gornjih Srđevića

Radojka Pantelić, osoba oštećenog sluha, već duži niz godina je članica Udruženja. Sa članovima svoje porodice donedavno je živjela kao podstanar u neuslovnom objektu, koji je često plavila voda iz obližnjeg potoka. Nova kuća sagrađena im je uz pomoć opštine Srbac, humanitarnih organizacija,  i drugih donatora, a Udruženje gluvih i nagluvih pomoglo je da se u kuću uvede voda.

„Drago nam je što smo realizovali ovaj projekat, jer je priključak za vodovod bio prepreka useljenju ove porodice u njihovu novu kuću. Sredstva za projekat odobrilo je Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS“, rekla je Ljubinka Radonić – Zlojutro, sekretar Međuopštinskog udruženja gluvih i nagluvih opština Gradiška, Srbac i Prnjavor.

U porodici Pantelić svi su nezaposleni i nemaju redovne prihode. Zahvalni su Udruženju i svima koji su im pomogli da dobiju novi, uslovniji krov nad glavom.

„Ni muž ni ja nismo zaposleni, a školujemo četvoro djece. Zahvalna sam Udruženju koje je pomoglo da u kući dobijemo vodu“, kaže Radojka Pantelić.

„Živimo od dječijeg doplatka i onoga što zaradim radeći na dnevnicu. Lijepo nam je u novoj kući, a priključak vode nam mnogo znači. Kada smo živjeli u staroj kući vodu smo donosili sa bunara i od komšija“, priča Momo Pantelić.

Međuopštinsko udruženje gluvih i nagluvih opština Gradiška, Srbac i Prnjavor i ranije je pomagalo porodici Pantelić. Prije dvije godine donirali su im plastenik za proizvodnju povrća, koji ova porodica redovno održava. U Udruženju naglašavaju da provode različite projekte kako bi pomogli svojim članovima, i u određenoj mjeri im olakšali život. Sa ovakvim i sličnim aktivnostima nastaviće i u narednom periodu.

Info+ kablovski kanal