Vremenska prognoza

sreda, 14 oktobar 2015 14:14

Jesenji ulični sajam u Srpcu

Narodne rukotvorine, umjetnine, zanatski proizvodi,  med i proizvodi od meda mogu se vidjeti na Jesenjem uličnom sajmu koji se ovih dana održava u opštini Srbac.

Jesenji ulični sajam u Srpcu

Željko Ignjatić jedan je od stanovnika ove opštine koji je odlučio da svoje proizvode predstavi na ovom sajmu. „Proizvodimo propolis, polen, vosak, med“kaže Ignjatić. Ovaj pčelar pohvalio se da mu je ova godina bila najbolja od kako se on bavi pčelarstvom. Pčele su donijele dosta meda i dobro su pripremljene za zimu. Međutim Srpčanka Brana Lončar nije zadovoljna prodajom svojih narodnih rukotvorina koje je izložila na uličnom sajmu. „Sve ovo privlača pažnju mnogih prolaznika, ali kupovna moć naroda je jako mala, tako da se mnogo ne može unovčiti“ priča Brana Lončar.

Organizatori uličnog sajma su Odbor za društveni položaj žena i ravnopravnost među polovima i Turistička organizacija opštine Srbac. Prvi čovjek Opštine Drago Ćirić kaže da ovakvim aktivnostima nastoje podstaknuti ljude da se udružuju. „Pomoćemo im sredstvima iz budžeta opštine da naprave svoje udruženje“ dodao je načelnik Ćirić.

Jesenji ulični sajam koji se održava od 12. do 14. oktobra organizovan je u sklopu brojnih aktivnosti koje su priređene povodom Dana i krsne slave opštine Srbac.

Info+ kablovski kanal