Vremenska prognoza

Srbac

Srbac (104)

subota, 30 novembar 2013 14:10

Nastupom članova KUD-a “Mladost” iz Razboja počeo je program humanitarne večeri koji je u Domu kulture održan u cilju prikupljanja sredstava za izgradnju kuće samohranoj majci Stojanki Petković iz Donjih Srđevića.

Detaljnije →
subota, 30 novembar 2013 13:22

U srbačkom selu Stineši upriličeno je literarno veče pod nazivom “Moj zavičaj” koje je organizovala OŠ „Vuk Karadžić“.

Detaljnije →
ponedeljak, 25 novembar 2013 09:40

Udruženje roditelja i djece sa posebnim potrebama „Izvor” Srbac obilježilo je deset godina svog rada i postojanja. Za tu priliku organizovano je druženje kojem su prisustvovali brojni gosti.

Detaljnije →
subota, 16 novembar 2013 10:26

Proteklu sedmicu u Gradišci i Srpcu obilježilo je nekoliko kulturnih događaja. Jedan od značajnih je Svečana akademija koja je povodom 900 godina od rođenja Stefana Nemanje, rodonačelnika loze Nemanjića održana u Gradu na Savi.

Detaljnije →
sreda, 13 novembar 2013 14:58

U Domu kulture u Srpcu je prvi put organizovana izložba skultptura umjetnika Dušana Lepira. Brojni posjetioci mogli su vidjeti oko 70 različitih predmeta koji su uglavnom iz prirode i odslikavaju život.

Detaljnije →
subota, 09 novembar 2013 14:32

Jedan od značajnih datuma koji je protekle sedmice obilježen u Srpcu je osmi novembra krsna slava Boračke organizacije RS Mitrovdan. Povodom toga je u organizaciji Opštinske boračka organizacije Srbac služena je sveta liturgija i pomen palim borcima u pravoslavnom hramu Pokrov Presvete Bogorodice.

Detaljnije →
ponedeljak, 04 novembar 2013 14:32

U Srpcu je tokom prošle sedmice vatrogasna jedinica organizovala pokaznu vježbu gašenja požara i spašavanja nastradalih lica u saobraćajnoj nesreći. Vježba je organizovana na igralištu osnovne škole, a cilj obuke je bio da se pokaže nivo spremnosti vatrogasne jedinice i nauči pravilna upotreba nove opreme koju je dobila ova organizacija.

Detaljnije →
utorak, 29 oktobar 2013 15:47

U srbačkom selu Razboj nedavno je počela rekonstrukcija krova stare OŠ „Dositej Obradović“. Riječ o jednom od najstarijih objekata na ovom području, pa su tako u želji da se opet počnu koristiti prostorije ove ustanove incijativu za obnovu  pokrenuli prošle godine bivši učenici.

Detaljnije →
petak, 25 oktobar 2013 10:31

I ova sedmica u srbačkoj opštini po mnogo čemu je bila značajna i zanimljiva.  U Razboju je počela rekonstrukcija krova starog objekta Osnovne škole „Dositej Obradović“. Za izvođača radova je izabrana firma „Arting invest“ iz Gradiške a vrijednost investicije iznosi 30.641 KM.

Detaljnije →
četvrtak, 17 oktobar 2013 13:55

Proteklih dana u srbačkoj opštini održane  su brojne aktivnosti. Posebnu pažnju građana privukla je svečna proslava Dana i krsne slave opštine Pokrova Presvete Bogorodice. U toku dva dana Srpačani su mogli mnogo toga vidjeti.

Detaljnije →