Vremenska prognoza

utorak, 22 oktobar 2019 15:58

“Onomatobleja šou“ u Gradišci

Satirična predstava „Onomatobleja šou“ u kojoj igraju Omer Hodžić, Luka Marijanović i Nikola Rončević izvedena je  u Kulturnom centru Gradiška.

“Onomatobleja šou“ u Gradišci

Riječ je o predstavi koja u sebi ima elemente stend ap, komedije, glume. Ova satirična trojka je kroz duhovite primjere, viceve, šaljive poruke, pokušala publici objasniti sav besmisao stereotipizacije u našem društvu.

„Pokušavamo da razbijemo te predrasude , mislimo da je humor najbolji način za to. Mi večeras govorimo da su Bosanci glupi, Srbi nebeski narod, Hrvati kulturni, govorimo pozitivne i  negativne predrasude i mi ih ismijavamo“ kaže Omer Hodžić iz Mostarsko pozorišne grupe  „Onomatobleja“.

Ova predstava odigrana je u sklopu bosanskohercegovačke turneje koja obuhvata 25 gradova. Rekacije publike do sada su bile različite.

„Sve zavisi od publike koja je došla na predstavu. Mi priželjkujem da dođu ljudi koji su puni predrasuda da ih pokušamo razbiti. Za sada smo imali 17 nastupa ovo je 18-ti. Prošli smo do sada mnoge gradove i opštine“ rekao je Luka Marijanović iz Mostarsko pozorišne grupe  „Onomatobleja“.

Mostarska pozorišna grupa  „Onomatobleja“ je u Kulturnom centru Gradiška prošle godine odigrala svoju prvu predstavu  „Izborna smutnja“.Inače „Onomatobleja“  je prvenstveno radijska, satirično-informativna emisija koja je do sada imala 77 epizoda i sa kojom je ovo sve počelo.

Info+ kablovski kanal