Vremenska prognoza

sreda, 09 novembar 2016 18:58

Narednih dana očekuju se padavine

Narednih dana u RS očekuje se hladnije i oblačno vrijeme slično kao u srijedu. Na području opštine Gradiška prema prognozama neće biti snijega, ali će biti kiše.

Narednih dana očekuju se padavine

„Temperature dnevne maksimalno će ići 6 do 7 stepeni, jutarnje oko 0 ili -1.Možemo očekivati maglu i mraz. Kiša će padati u četvrtak, te petak na subotu, u nedjelju naveče, ponedjeljak i utorak. Od sredine iduće sedmice bez padavina temperature će se kretati od 10 do 12 stepeni.Tako da od 17. do 25. novembra vrijeme će biti bez padavina, malo oblačno i sa sunčanim periodima“ kaže mr Rajko Popović.

Krajem novembra očekuje se promjena vremena. Preovladavaće oblačno vrijeme, ali će i dalje biti bez snježnog pokrivača u nižim predjelima. Sa magistrom Rajkom Popovićem razgovarali smo i o tome kakvu zimu možemo očekivati i on kaže da bi prema dosadašnjim praćenjima zima trebala biti slična kao 2012. godine. Preciznije informaciji iz službenih svjetskih centara očekujemo prvog decembra, kaže Popović i dodaje da će se tad moći konkretnije govoriti o tome kako vide narednu zimu u Evropi oni koji se sa tim bave.

Info+ kablovski kanal