Vremenska prognoza

ponedeljak, 05 februar 2018 15:03

Jovo Jerković i „Dubioza kolektiv“

Gradiški muzičar Jovo Jerković tokom ljeta prošle godine ostvario je saradnju sa bosanskohercegovačkim bendom „Dubioza kolektiv“. Snimili su pjesmu „Rijaliti“.

Jovo Jerković i „Dubioza kolektiv“

Do saradnje sa ovim poznatim bendom došlo je sasvim slučajno. „Na preporuku jednog mog prijatelja oni su došli ovdje, predložili su materiju, a ja sam trebao napraviti aranžman, tražili su da snimim violinu i šargiju. Bilo im je izazovno da se to postavi u rok stvar, međutim tražili su mi i da to otpjevam. Znam da je pjesma veoma slušana“, kaže Jovo Jerković, muzičar.

Za ovu pjesmu planiraju i snimanje spota kaže Jerković, a s obizom da se on bavi komponovanjem i aranžiranjem, saradnja sa Dubiozom će biti nastavljena. Ponuđeno mu je i da bude gost na njihovim koncertima što je on sa zadovoljstvom prihvatio. Zbog ove saradnje postoji mogućnost da sa Jovom Jerkovićem poznati bend nastupi i u Gradišci.  „Mislim da će to biti u ljetnom periodu, jer imaju mnogo obožavalaca na ovim prostorima. To su veoma obrazovani ljudi“ , rekao je ovaj muzičar.

Jovo Jerković svira 24 muzička instrumenta i dugo godina bavi se muzikom. On planira da pedesetu godišnjicu svog rada, koju proslavlja ove godine, obilježi koncertom u Gradišci.

Info+ kablovski kanal