Vremenska prognoza

utorak, 18 februar 2020 15:51

Stanje bezbjednosti u Gradišci tokom januara zadovoljavajuće, intenziviran rad policijskih službenika

Policijska uprava Gradiška je tokom prethodnog mjeseca zabilježila veći broj krivičnih djela za 3,6 posto, u odnosu na isti mjesec prošle godine. „To je rezultat pojačanog djelovanja policijskih službenika“, rečeno je na konferenciji za novinare u Policijskoj upravi Gradiška, uz konstataciju da je stanje bezbjednosti na području PU zadovoljavajuće.

Stanje bezbjednosti u Gradišci tokom januara zadovoljavajuće, intenziviran rad policijskih službenika

Od ukupno evidentiranih 29 krivičnih djela, 24 su iz oblasti opšteg kriminaliteta, 3 krivična djela su iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, 1 krivično djelo protiv bezbjednosti saobraćaja  i 1 iz oblasti privrednog kriminaliteta.

„Procenat ukupne rasvijetljenosti svih krivičnih djela je 89,6 posto, a rasvijetljenost krivičnih djela po NN izvršiocu iznosi 78,5 posto. Nije evidentiran nijedan maloljetni počinilac krivičnih djela“, ističe Bojan Škorić, načelnik Policijske uprave Gradiška.

„Od 24 krivična djela opšteg kriminaliteta, ukupno je rasvijetljeno 21. Prijavljeno je 15 krivičnih djela protiv imovine, što je za 6,3 manje u odnosu na isti period prethodne godine. Smanjen je i broj teških krađa za više od 30 posto i krađa za oko 57 posto“, naglašava  Bojan Mišetić, načelnik Odjeljenja kriminalističke policije.

Načelnik Odjeljenja policije Dejan Trifković istakao je da je u januaru ove godine, također, uslijed pojačanih aktivnosti policijskih službenika PU Gradiška, evidentirano 19 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, što je za oko 35 posto više u odnosu na uporedni period. Veći je i broj počinjenih prekršaja za 66,7 posto.

„Evidentirana su 603 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, što je za oko 7 posto više u odnosu na januar 2019. godine. Iz saobračaja je isključeno 46 vozača i 37 vozila“, navodi Trifković.

Broj saobraćajnih nezgoda u prvom mjesecu ove godine je manji nego lani, ali su u ovom periodu smrtno stradala tri lica, dok je u januaru prošle godine život izgubilo jedno lice.

Info+ kablovski kanal