Vremenska prognoza

petak, 12 januar 2018 14:25

ŽOK „Gradiška“ osvojio zlatnu medalju na novosadskom turniru

Pionirska selekcija Ženskog odbojkaškog kluba „Gradiška“ osvojila je zlatnu medalju na Novogodišnjem međunarodnom festivalu odbojke u Novom Sadu.

ŽOK „Gradiška“ osvojio zlatnu medalju na novosadskom turniru

Na tradicionalnom turniru, održanom od 4. do 6 januara,  učestovalo je 69 ekipa iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Slovenije, a odbojkašice iz Gradiške bile su jedine predstavnice RS.  

„Naša selekcija, 2003. godište i mlađe, uzela je učešće na turniru. Pobjedili smo prvo „Proleter“ iz Zrenjanina i „Smeč“ iz Novog Sada, a izgubili smo od ekipe „Stara“. U četvrtfinalnoj grupi odnijeli smo sve tri pobjede i ušli u polufinale, gdje smo takođe pobjedili. U finalu smo igrali protiv favorita turnira, kluba „AS“ iz Beograda“, priča Đorđe Bulajić, predsjednik ŽOK „Gradiška“.

Gradiške odbojkašice dale su sve od sebe, i uz dobru igru u velikom finalu pobjedile su beogradski klub sa 2:0.

„Obzirom da je to jedan od najvećih turnira mlađih selekcija u bivšoj Jugoslaviji, mi smo prezadovoljni. Ovo je jedan od najvećih uspjeha i na području Gradiške kada su u pitanju mlađe grupe“, istakao je Bulajić.

„Ovo je bilo veliko iskustvo za mene, a značajan uspjeh za klub. Nadam se da ćemo osvojiti još medalja“, kaže Ana Ljepojević, iz ŽOK „Gradiška“.

U  ŽOK „Gradiška“ mogu se pohvaliti i izuzetno uspješnom proteklom godinom za sve selekcije.

„Seniorska ekipa ušla je u Prvu ligu RS, a sve ostale selekcije ušle su u drugi krug takmičenja“, ističe Đorđe Bulajić, predsjednik ŽOK „Gradiška“.

Pored navedenog, kapiten seniorske ekipe Maja Blagić izabrana je za najperspektivnijeg sportistu opštine Gradiška u 2017. godini.

„Presrećna sam. Za moj uspjeh zaslužni su i treneri i saigrači. Osvojila sam dosta nagrada na raznim takmičenjima. Nadam se da ćemo ostati u Prvoj ligi i da ćemo se za par godina plasirati u Premier ligu“, rekla je Blagićeva.

U ŽOK „Gradiška“ nadaju se još uspješnijoj 2018. godini. Cilj im je, ističu, da seniorke sadrže prvoligaški status, a mlađe kategorije da se plasiraju na finalne turnire.

Info+ kablovski kanal