Vremenska prognoza

subota, 26 avgust 2017 12:28

Završen turnir „Streetball 3x3 Gradiška 2017“

Ekipa „GP Beton“ pobjednik je turnira „Streetball 3x3 Gradiška 2017“, u seniorskoj kategoriji.

Završen turnir „Streetball 3x3 Gradiška 2017“

U finalu turnira u uličnoj košarci, koji je u gradu na Savi održan od 21. do 25. avgusta, „GP Beton“ ostvario  je ubjedljivu pobjedu nad ekipom „Prnjavor 3x3“, rezultatom 21:11. U pobjedničkoj ekipi igrali su ovogodišnji državni prvaci Srbije u basketu 3x3, košarkaši tima „Olimp“ iz Beograda. Pobjednicima „Stretballa 3x3 Gradiška 2017“ uručena je novčana nagrada u iznosu od 5000 KM.

„Turnir je dobro organizovan, i jako je lijepo igrati pred ovoliko puno ljudi. Dali smo sve od sebe, i nadam se da smo opravdali ulogu favorita. Tim „Olimp“ je trenutno šesti na svijetu u basketu 3x3“, rekao je Marko Petrović, iz ekipe „GP Beton“.

U kategoriji pionira prvo mjesto uzela je ekipa „A gdje je pečat“, a u kategoriji kadeta pobjedu je ostvarila ekipa „Stojčić Transport“.

„Prezadovoljni smo rezultatom, maksimalno smo se trudili. Ovaj turnir je odličan, jedan od najboljih na kojem sam igrao“, kaže Marko Ćorić, iz ekipe „Stojčić Transport“.

U kategoriji juniora prvo mjesto na ovogodišnjem turniru ulične košarke u Gradišci pripalo je ekipi  Ginekološke ambulante „Emilija“ iz Prnjavora.

Pored ekipnih takmičenja, u okviru turnira organizovana su i takmičenja u trojkama i u zakucavanju.

Organizator „Streetballa 3x3 Gradiška 2017“ i ove godine bila je Gradiška organizacija mladih „GROM“. Oni su izrazili veliko zadovoljstvo realizacijom turnira, ali i odazivom ekipa i publike.

„Zadovoljni smo kako je proteklo ovih pet dana trajanja turnira. Posjećenost je bila velika što mi je jako drago“, istakla je Jelena Lazić, izvršni direktor „GROM-a“.

„Ove godine učestovalo je preko 50 ekipa, od kojih je 5 iz zemalja regiona. U seniorskoj kategoriji takmičile su se 24 ekipe, a najmanje ih je bilo iz Gradiške“, rekao je Željko Sladojević, koordinator za sportske aktivnosti „GROM-a“.

Turnir „Streetball 3x3 Gradiška 2017“, pored brojnih sponzora, podržao je i Predsjednik RS, kao i opština Gradiška. Načelnik Zoran Adžić istakao je da je ovom manifestacijom Gradiška dokazala da je grad mladih i grad sporta, te da, zahvaljujući Gradiškoj organizaciji mladih „GROM“, imamo jedan od najprestižnijih turnira u uličnoj košarci u regionu.

„Turnir se igra po FIBA pravilima i međunarodnog je karaktera, što je jako pohvalno. Streetball postaje brend Gradiške, te ćemo se mi iz lokalne uprave potruditi da se naredne godine turnir igra na prostoru ispred izgrađene Sportske dvorane u ovoj opštini“, poručio je Adžić.

U muzičkom dijelu ovogodišnjeg turnira „Streetball 3x3 Gradiška 2017“  nastupili su IRIE FM i legendarna rok grupa „Divlje Jagode“.

„Odavno nisam vidio ovoliko interesovanje za sport. Jako mi je drago što se mladi ovdje bave sportskim aktivnostima, jer mnoge danas zanimaju samo nove tehnologije. Sviramo ustaljeni repertoar, ima tu i starih i novih hitova“, rekao je Sead Zele Lipovača, frontmen grupe „Divlje Jagode“.

Turnir „Streetball 3x3 Gradiška 2017“ organizovan je četvrtu godinu za redom. Organizatori očekuju da će gradiški turnir u uličnoj košarci u narednim godinama nastaviti da se razvija, i biti još bolji i masovniji.

Info+ kablovski kanal