Vremenska prognoza

četvrtak, 29 oktobar 2015 11:34

Velimir Stojnić na klupi Kozare

Velimir Stojnić je novi šef stručnog štaba fudbalskog kluba Kozara. Upravni odbor Kozare i nekadašnji trener banjalučkog Borca i prijedorskog Rudara dogovorili su saradnju do kraja sezone.

Velimir Stojnić na klupi Kozare

Iskusnom stručnjaku neće trebati puno vremena da se prilagodi jer poznaje prilike u Kozari.

„Radi se o mladoj, perspektivnoj ekipi. Kozara ima tradiciju u radu s mladim igračima i to je ono što me je zainteresovalo. Pokušaću taj talenat kroz rad pretvoriti u vrijednost“, rekao je Stojnić.

Njemu neće predstavljati problem činjenica da Kozara ima najmlađi tim u Prvoj ligi jer je pored Borca i  Rudara dugo radio i sa mladim igračima kao selektor kadetske reprezentacije BiH. To ga je preporučilo i za mjesto stratega Kozare.

„Uprava Kozare je imala nekoliko kriterijuma pri izboru novog šefa stručnog štaba: stručnost i reference, poznavanje igračkog kadra i briga oko omladinske škole našeg kluba kao jedan od najvažnijih kriterijuma od kojeg zavisi održivost kluba“, rekao je predsjednik gradiškog prvoligaša Jovica Bulović.

Nakon 12 odigranih utakmica ove sezone Kozara zauzima šestu poziciju na tabeli sa 17 osvojenih bodova što se uklapa u klupsku ambiciju da Kozara izbori plasman u Ligu za prvaka, odnosno da regularni dio sezone završi među prvih šest ekipa. Novi trener Kozare će debitovati u subotu kada u Gradišku stiže višegradska Drina HE.

„To je utakmica na domaćem terenu u kojoj moramo ostvariti pobjedu da bismo dobili mirnoću u radu, a onda ćemo napraviti plan kako i koga iznenaditi na gostujućem terenu“, rekao je Stojnić.

Novom šefu stručnog štaba će u radu pomagati Stojan Timarac i Srećko Gajić koji su bili i u stručnom štabu Saše Krupljanina.

Info+ kablovski kanal