Vremenska prognoza

utorak, 30 maj 2017 15:25

Vanja Grbić trenirao sa gradiškim odbojkašima

Proslavljeni srpski odbojkaš Vladimir - Vanja Grbić posjetio je Gradišku i održao pokazni trening gradiškim odbojkašima.

Vanja Grbić trenirao sa gradiškim odbojkašima

„Na ovaj način želim da naučim djecu prvenstveno da se oslobode straha na terenu i da samo uživaju u igri, jer je to najbolji put do uspijeha u sportu“, istakao je Grbić, i dodao da je veoma zadovoljan odazivom gradiških odbojkaša, koji su prisustvali treningu.

„U manjim sredinama se na ovakvim treninzima okupi mnogo djece. Ovdje je bilo više mladih odbojkaša nego u Novom Sadu“, rekao je Grbić.

Trening je istovremeno bio i promocija internacionalnog odbojkaškog kampa, koji će Grbić održati u julu, na Zlatiboru. Kamp će okupiti odbojkaše i odbojkašice iz 18 zemalja.

„Kamp će trajati od 1. do 29. jula , i okupiće oko 380 učesnika. Prijatno sam iznenađen jer se veliki broj djece prijavio. Cilj kampa je zdravlje kroz sport, jer to je ono čemu svi treba da težimo“, naglasio je Grbić.

U ŽOK „Gradiška“ veoma su zadovoljni što su imali priliku da ugoste jednog od najboljih srpskih odbojkaša svih vremena. Ističu da im je pokazni trening pomogao da dodatno usavrše igru, i pripremi ih za narednu sezonu i Prvu ligu RS.

„Ovo je veliki događaj za Gradišku i jedinstvena prilika da se mladi odbojkaši upoznaju sa svjetskim šampionom, koji je u svojoj karijeri osvojio pregršt medalja“, istakao je Đorđe Bulajić, predsjednik ŽOK „Gradiška“.

„Ovaj trening mi pomaže da usvojim nove tehnike i napredujem u odbojci“, kaže odbojkašica Maja Blagić.

„Mnogi odbojkaši sanjaju o treningu sa slavnim sportistom, a nama se san ostvario. Ovo će nam biti dobra priprema za predstojeću sezonu“, smatra odbojkašica Dajana Makivić.

Treningu sa Vanjom Grbićem su prisustvovali i predstavnici lokalne vlasti u Gradišci.

„Po reakcijama djece vidim da su veoma zadovoljni treningom, što mi je jako drago. Opština Gradiška podržava razvoj sporta. Ove godine, u tu svrhu, u budžetu je izdvojeno 400 000 KM“, rekao je Ognjen Žmirić, zamjenik načelnika opštine Gradiška.

Osim u Gradišci, Grbić je pokazne treninge održao i u drugim opštinama i gradovima u BiH i Srbiji, a u narednim danima planira da posjeti Banjaluku i Beograd.

Info+ kablovski kanal