Vremenska prognoza

utorak, 22 maj 2018 17:11

U subotu prvi “Stars Basket Kup – Gradiška 2018”

Košarkaški klub „Stars Basket“ u subotu će biti domaćin prvog „Stars basket kupa – Gradiška 2018“ , međunarodnog turnira za selekcije iz kategorije Mini basket. Na takmičenju će, pored domaćina, nastupiti: zagrebačka Cedevita, beogradski Surčin, Sports World iz Novog Sada, te banjalučki Rookie i Sloboda iz Novog Grada.

U subotu prvi “Stars Basket Kup – Gradiška 2018”

„Sam turnir prevashodno ima za cilj da okupi stotinjak dječaka, da se družimo i da vidimo gdje smo trenutno u odnosu na ekipe iz regiona, koji su ozbiljni klubovi. Mi želimo od ovog turnira, koji će, nadam se, postati tradicionalan, da svake godine okupljamo što jače i kvalitetnije ekipe. Sljedeće godine nadam se da će turnir trajati dva dana sa još više učesnika“, rekao je Zoran Lukić, trener ekipe.

Stars Basket je osnovan 2007. godine, ali je vrlo brzo zamrznuo rad. Aktiviran je ponovo u februaru ove godine sa osnovnim ciljem edukacije mladih košarkaša. U klubu trenira oko 70 dječaka.

„Naš cilj je da nastavimo razvijati mlađe selekcije. Klub ima dugoročne planove da napravi nekoliko dobrih i ozbiljnih košarkaša i to nam je primarni cilj. Želimo da gradimo nove osnove kluba na što bolji mogući način kroz te dječake“ , rekao je Lukić.

Prvi „Stars Basket Kup“  će se održati u subotu 26. maja u Sali SSiTŠ. Takmičenje počinje u 10 časova utakmicom Rukija i Slobode, potom slijedi ceremonija otvaranja, a onda i duel Stars Basketa i Cedevite.

Info+ kablovski kanal