Vremenska prognoza

petak, 04 maj 2018 20:54

U Gradišci se sastale ekipe Akademije Sent Poltena i Fudbalskog saveza RS

Na Gradskom stadionu u Gradišci odigrana je prijateljska utakmica između selekcije Fudbalskog saveza Republike Srpske U-18 i Akademije austrijskog prvoligaša Sent Poltena.

U Gradišci se sastale ekipe Akademije Sent Poltena i Fudbalskog saveza RS

Prošle godine ekipa Fudbalskog saveza gostovala je u Austriji gdje je pobjedila sa rezultatom 5:1. Vršnjaci iz Sent Poltena u Gradišku su došli po revanš.

“Pošto sam ja iz ovog kraja uspostavili smo saradnju i prvu utakmicu odigrali u avgustu prošle godine. Tada smo izgubili, ali smo ovaj put došli po pobjedu”, istakao je Goran Zvijerac, trener u Fudbalskoj akademiji Sent Poltena.

“Ovo je jedna u nizu međunarodnih utakmica za ekipu Fudbalskog saveza. Jako nam je drago što igramo protiv ekipe iz Sent Poltena. Oni igraju u Bundesligi i ovo je dobra prilika za naše momke da vide da li su napredovali ili ne u odnosu na prošlu utakmicu. Zahvalni smo FK “Kozara” i Opštini Gradiška jer su dobri domaćini”, rekao je Zlatko Jelisavac, šef stručnog štaba selekcije U-18 Fudbalskog saveza RS.

Obe reprezentacije su veoma uspješne, i mogu se pohvaliti sa kvalitetnim mladim kadrovima.

“Napravili smo dobru selekciju. Imamo nekoliko momaka koji će igrati za BiH na Evropskom prvenstvu u Londonu, a imamo i par reprezentativaca koji igraju za Srbiju”, naglasio je Jelisavac.

“Mi smo omladinska izlazna selekcija. Regrutujemo igrače iz pokrajine Donje Austrije. Imamo par reprezentativaca, kao i igrača koji će preći u klubove drugih država i profesionalne klubove”, naveo je Zvijerac.

Prijateljska utakmica u Gradišci završena je rezultatom 3:2 za ekipu Akademije Sent Poltena iz Austrije.

Info+ kablovski kanal