Vremenska prognoza

četvrtak, 19 jul 2018 15:33

Turnir u uličnoj košarci počinje 23. jula

Turnir u uličnoj košarci „Streetball 3x3 Gradiška 2018“ biće održan od 23. do 27 jula.

Turnir u uličnoj košarci počinje 23. jula

Ovo je peta godina kako se višednevna manifestacija održava u našem gradu u organizaciji Gradiške organizacije mladih.
„Ove godine turnir je doživio jednu veliku ekspanziju.Došli smo u saradnju sa Međunarodnom košarkaškom federacijom FIBA i od ove godine u Gradišci se održava satelit turnir.Pobjednik 3x3 Streetball Satellite turnira Gradiška obezbjeđuje učešće na Challenger turniru u Ljubljani. Ove godine takmičenje će se održati u muškim i ženksim kategorijama. Za prvo mjesto nagrada je 5 000 KM“ kaže Željko Sladojević, predsjednik Organizacionog odbora.
Najavljujući turnir u uličnoj košarci, Željko Sladojević, predsjednik Organizacionog odbora, rekao je da vlada veliko interesovanje kako domaćih tako i inostranih ekipa. Prva tri dana na turniru će igrati mlađe kategorije, a 26. i 27. jula počinje takmičenje u seniroskoj kategoriji.
„Pored seniora, takmičenje će se održati u juniorskoj, kadetskoj, pionirskoj kategoriji i mini basket što se tiče muške selekcije. Kada su u pitanju žene takmičiće se u kategoriji kadetkinje, pionirke i mini basket“ dodao je Sladojević.
Prijave za mlađe ekipe traju do subote 21. jula,a za seniorske kategorije  do 24 jula. Ove godine turnir u uličnoj košarci ima i humanitrani karakter. Uplate od mlađih kategorija biće donirane za pomoć našem sugrađaninu Mići Šuljku kojem je neophodna finansijska pomoć za transplataciju bubrega.
U završnici turnira, organizator će ugostiti poznatu muzičku grupu Lapsus bend.

Info+ kablovski kanal