Vremenska prognoza

ponedeljak, 23 decembar 2019 15:24

Topbasket uspješno završio prvi dio sezone

Predpionirska selekcija Topbasketa iz Nove Topole u posljednjem kolu po grupama ugostila je Mladost iz Mrkonjić Grada i slavila ubjedljivu pobjedu rezultatom 62:21. Topbasket je ligaški dio takmičenja završio sa savršenim skorom, te ih naredne godine očekuje borba za titulu.

Topbasket uspješno završio prvi dio sezone

„Moram biti zadovoljan jer smo u osam kola ostvarili osam pobjeda. Ubjedljivo smo prvi u svojoj grupi u konkurenciji Basketa 2000, Mladosti, Borca i Zvijezde. U februaru nas očekuje borba za titulu šampiona PKO Banjaluka. Tu će nam glavni konkurenti biti Igokea i Ruki iz Banjaluke“, rekao je trener Vlado Todorović.

Predpionirska liga PKO Banjaluka podijeljena je na tri grupe. Po dvije najbolje ekipe iz svake grupe izborile su plasman u Superligu u koju prenose bodove. Pored Topbasketa iz grupe „V“ u Superligi će nastupiti Basket 2000, ali će tim iz Nove Topole prenijeti maksimalnih četiri boda pošto je oba puta u grupi savladao Basket 2000. Finalisti Superlige PKO Banjaluka izboriće plasman na završni turnir za šampiona Republike Srpske.

„Mislim da će se između nas , Rukija i Igokee tražiti dvije ekipe koje će nastupiti na finalnom  turniru za šampiona Republike Srpske. Taj turnir bi trebao biti na proljeće i, ako se plasiramo, mogli bismo se kandidovati za domaćina u, nadam se, novoj dvorani u Gradišci“, rekao je Todorović.

Topbasket ima dvije takmičarske selekcije. U klubu je nekada treniralo oko stotinu košarkaša. Zbog nedostatka adekvatnih uslova za rad broj je smanjen na šezdesetak dječaka.

„Imamo par zaista talentovanih dječaka. Skoro smo ih vodili, zajedno sa ekipom Stars Basket, u Beograd na kontrolni trening reprezentacije Srbije i ja sam zadovoljan. Redukovali smo broj košarkaša na uštrb kvaliteta“, dodao je Todorović.

Topbasket je kraj košarkaške godine obilježio Danom košarke na kojem su nakon prvenstvene utakmice predpionira, i ostali članovi kluba odigrali revijalne utakmice sa vršnjacima iz prnjavorskog kluba Buldogs.

Info+ kablovski kanal