Vremenska prognoza

petak, 25 decembar 2020 13:57

Tea Kovačević najbolji sportista Gradiške u 2020. godini

Mlada teniserka Tea Kovačević proglašena je najboljim sportistom grada Gradiška u 2020. godini. Kovačevićeva je jednoglasnom odlukom žirija izabrana za najboljeg sportistu pošto je ove godine redom rušile protivnice na turnirima, a vrhunac je dvostruka titula na turniru u Majorci u organizaciji Akademije Rafaela Nadala.

Tea Kovačević najbolji sportista Gradiške u 2020. godini

Tea je iza sebe ostavila rukometaša Sašu Kovačevića i kuglaša Đorđa Mandića.

„Meni ova nagrada mnogo znači i ponosim se sobom što sam se ovako trudila, ulagala sve, trošila svu svoju snagu da postanem prvakinja svijeta u svom uzrastu i trudiću se da postanem kao Novak, da budem kao i on prvi reket svijeta“ ,rekla je Tea Kovačević.

U kuću Kovačevića će dvije nagrade pošto je Tein otac i trener Marko proglašen za najboljeg trenera u godini na izmaku. Za najbolju sportsku ekipu proglašeni su kadeti Kozare koji su do jesenje titule došli ostvarivši sve pobjede u jesenjem dijelu šampionata uz impresivnu gol razliku 71:5.

Najperspektivnija sportistkinja Gradiške je džudistkinja Kozare Slađana Kovljen, a najperspektivniji sportista, kapiten pionirske ekipe Fudbalskog kluba Kozara Andrej Subotić, strijelac čak 32 gola u jesenjoj polusezoni.

Za najboljeg sportskog radnika proglašen je predsjednik Fudbalskog kluba „Sloboda“ iz Donjih Podgradaca Miloš Dojčinović, dok je u konkurenciji sportista sa invaliditetom nagrada pripala Jovani Lipovac, članici Kuba borilačkih vještina „Niten“.

Dominacija mladih sportista na ovogodišnjem izboru raduje prvog čovjeka grada Zorana Adžića koji je ovom prilikom najavio da će Gradiška u budućnosti više pažnje posvetiti razvoju omladinskog sporta.

„Nećemo žaliti sredstva da ulažemo u mlade ljude, mlade sportiste i u sportske kolektive. Jedan od dokaza je što smo završili našu ljepoticu, gradišku Arenu koju smo prije nekoliko dana predali mladim ljudima na korišćenje gdje se nadamo da će izniknuti još veći broj mladih sportista koji će širom svijeta pronijeti ime Gradiške i Republike Srpske“, rekao je gradonačelnik Adžić.

Zbog pandemije korona virusa ovogodišnji izbor održan je u skraćenoj verziji bez zabavnog programa i koktela, a u sali su bili prisutni samo nagrađeni sporisti, novinari i zvaničnici.

Info+ kablovski kanal