Vremenska prognoza

utorak, 24 maj 2016 17:32

Starsi okupili više od 800 mladih fudbalera iz regiona

Na stadionu Omladinca u Brestovčini proteklog vikenda je u organizaciji fudbalskog kluba Stars održan prvi međunarodni turnir u fudbalu za mlađe kategorije pod nazivom „Stars kup 2016“.

Starsi okupili više od 800 mladih fudbalera iz regiona

„U proteklih pet godina, koliko postoji klub, bili smo učesnici brojnih turnira na kojima smo upoznali mnogo ljudi. Stalno su nas pitali kad ćemo i mi njih ugostiti, a mi smo čekali da se stvore najbolji uslovi, da organizujemo turnir onako kako priliči i našem klubu i našem gradu, rekao je direktor Starsa Saša Raca.

Turnir je otvorio načelnik opštine Zoran Latinović rekavši kako se lokalna vlast trudi predstaviti Gradišku kao jednu perspektivnu opštinu gdje su prisutni svi segmenti života.

„Djeca su potencijal svakog naroda i svake države i trebamo prepoznati u ovim mladim momcima potencijal i budućih fudbalera i dobrih ljudi“, dodao je Latinović.

Na turniru su učestvovale 52 ekipe raspoređene u četiri kategorije: 2004., 2005., 2006. i 2007. godište sa više od 800 dječaka iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Takmičenje je trajalo dva dana. Prvog dana nastupili su dječaci rođeni 2004. i 2006. godine. U konkurenciji 2006. godišta najbolji je bio Zenit iz Bijeljine, drugo mjesto pripalo je Sport timu iz Banjaluke, a treće Slogi iz Doboja.U Kategoriji 2004. slavio je Dinamo koji je u  finalu savladao bijeljinski Zenit 3:0. Treće mjesto pripalo je ekipi No Limit iz Virovitice koja je minimalno trijumfovala protiv banjalučkog Sport tima.

Drugog dana turnira na teren su izašli dječaci rođeni 2005. i 2007. godine. U konkurenciji najmlađih učesnika trijumfovala je Vojvodina koja je u finalu bila bolja od Meridiane, još jedne novosadske ekipe. Treće mjesto zauzela je domaća ekipa Stars koja je sa 3:0 savladala Sport tim.

Njihove starije kolege, one rođene 2005. godine, bile su uspješnije i osvojili su titulu u svojoj kategoriji. Starsi su u ¼ finalu bili uspješniji od Marsonije iz Slavonskog Broda 4:0, potom su sa 3:2 pobijedili u polufinalu Sport tim, da bi u finalu slavili protiv Borca 1:0. Treće mjesto pripalo je Sport timu koji je nakon izvođenja penala savladao Školu fudbala Prijatelji iz Broda.

Turnir je zatvoren dodjelom nagrada najboljim pojedincima. U kategoriji 2007. godišta najbolji igrač je Vuk Roganović iz Vojvodine, najbolji strijelac Dragan Pejić iz Starsa, a najbolji golman Vasilije Laušev iz Meridiane. U kategoriji 2005. sve nagrade pripale su domaćim igračima: najbolji igrač je Andrej Subotić, strijelac Aljoša Blagojević i golman Saša Brkić.

„Mi smo, prije svega, imali obavezu da budemo dobri domaćini, da svi naši gosti zadovoljni odu svojim kućama. Sa druge strane morali smo da pokažemo i kvalitet u takmičarskom smislu. Prvog dana smo u obje kategorije ispali u četvrtfinalu, ali smo utisak popravili drugog dana kad smo osvojili zlatnu i bronzanu medalju. Zadovoljni smo nastupom naših dječaka, a mislim da smo zadovoljili i naše navijače“, rekao je jedan od trenera Starsa Saša Krupljanin.

Info+ kablovski kanal