Vremenska prognoza

utorak, 08 oktobar 2013 14:33

Stars za nove zvijezde

Gradiška je u prošlosti dala nekoliko poznatih fudbalskih imena. Njihovim stopama krenuće nove zvijezde koje se fudbalskim vještinama uče u nedavno osnovanom fudbalskom klubu Stars.

Stars za nove zvijezde

Osnivač i direktor Starsa je nekadašnji kapiten Kozare Saša Raca koji ističe da je klub osnovan s idejom da vaspita i sportski usmjeri djecu starosti od 5 do12 godina. „Prevashodni cilj je da se djeca druže, da grade takmičarski duh, stiču radne navike i pravilno se razvijaju i rastu“, kaže Raca. Iako je sa radom počeo u decembru prošle godine, Stars se već može pohvaliti zavidnim brojem članova. „Za relativno kratko vrijeme broj članova je porastao na više od 80, što znači da ljudi prepoznaju dobar rad. Svi koji žele trenirati sa nama mogu da nam se obrate svakodnevno, a treniramo u balonu na sportskom centru Senjak“, dodaje Raca. O djeci, pored Race, brinu još tri trenera: Zoran Blagojević, Dragana Dejanac i Miodrag Babić koji kažu da je veliko zadovoljstvo raditi sa najmlađima. Potvrda kvalitetnog rada stigla je vrlo brzo. Već na prvom zvaničnom takmičenju dječaci od 7 i 8 godina osvojili su prvo mjesto. „U pitanju je bio Citroen kup u Banjaluci na kojem je bilo 12 ekipa i oko 180 dječaka. Mi smo bili ubjedljivo prvi, a posebno nas je obradovalo što su naši dječaci osvojili glavne pojedinačne nagrade. Aleksa Raca je proglašen za najboljeg igrača, Andrej Subotić je bio najbolji strijelac, a Slađan Savić najbolji golman“, rekao je Miodrag Babić, trener igrača rođenih 2005. i 2006. godine.  Pitali smo i male fudbalere kako im je u klubu? Andrej nam je ponosno rekao kako je u Banjaluci postigao 12 golova, Aleksa tvrdi kako puno trenira, a Aljoša Blagojević smatra da su Aleksa i on najbolji igrači u timu. Marinko Đorđić ističe kako u klubu ima mnogo prijatelja. Marko Balać naglašava da je on centarfor zadužen za golove, dok Ignjatija Sarajlić jednog dana želi igrati fudbal kao Kristijano Ronaldo.

U klubu trenutno rade sa djecom starosti do 12 godina no plan je da već od naredne godine uključe i djecu do 14 godina. Nakon što pređu starosnu granicu djeca će moći nastaviti da se bave fudbalom u većim klubovima. Starsi planiraju uključiti se u narednu sezonu Fudbal frends lige za najmlađe kategorije koja se obično igra tokom zimskog perioda u dvoranama i balonima. Svoje fudbalske vještine uvježbavaće i na međunarodnim turnirima: u novembru u Beogradu i u januaru u austrijskom Lincu.

Info+ kablovski kanal