Vremenska prognoza

ponedeljak, 22 jul 2019 13:40

Sredina tabele, stabilizacija i afirmacija mladih igrača ciljevi Kozare u narednoj fudbalskoj sezoni

Nova sezona Prve lige Republike Srpske u fudbalu startuje 10. avgusta. Kozara će u šampionat ući sa nekoliko izmjena i u igračkom i u stručnom kadru. Na konferenciji za medije gradiški prvoligaš je predstavio ambicije za narednu sezonu i novog šefa stručnog štaba Nedžada Žerića, koji je prošle godine vodio prijedorski Rudar.

Sredina tabele, stabilizacija i afirmacija mladih igrača ciljevi Kozare u narednoj fudbalskoj sezoni

„Mislim da je ovo korak naprijed u mojoj karijeri. U ovih petnaest dana koliko sam ovdje vidio sam da imam sve uslove za daljnji napredak i mislim da će biti zadovoljstvo obostrano. Danas je lako to sve pričati, ali pred nama je mukotrpan rad. Trebaće puno truda, znoja i rada i vjerujem da će i ovi momci uz mene, kao trenera, takođe napredovati i da ćemo u narednom periodu biti bolji nego što smo bili, jer cilj je da budemo bolji nego što smo bili u protekloj sezoni“, rekao je Žerić.

Kozaru su u ljetnom prelaznom roku napustila sedmorica igrača, a pored novog šefa stručnog štaba angažovano je i osam novih igrača.

„Od tih osam igrača, trojica su već igrala u Kozari: Asmir Hamzić, Živko Bubić i Nebojša Babić. Babić se vraća iz Željezničar sport tima, Hamzić i Bubić iz Jedinstva. Stigli su i Aleksa Radetić iz Jedinstva, Dušan Bradić iz beogradskog Hajduka, Bojan Batar iz Borca, Dalibor Milić iz BSK-a i Nikola Babić iz Grbavaca. Cilj u narednoj sezoni je opstanak u ligi, stabilizacija kluba i promocija mladih igrača. Na insistiranje šefa stručnog štaba prvom timu je priključeno sedam igrača iz juniorskog pogona“, rekao je Siniša Đurić direktor Kozare.

Proizvodnja igrača mora biti vizija svih klubova, rekao je Žerić i dodao:

„Ja vjerujem da će Kozara ponovo imati svoju prepoznatljivu školu i da će imati okosnicu tima iz svog kluba. Svi klubovi, tako i Kozara, moraju se baviti proizvodnjom igrača da bi imali igrače za svoj tim, a i za tržište.“

Prvom timu su iz omladinskog pogona priključeni: Luka Đurić, Mirko Sladojević, Jovan Jamborčić, Nikola Borković, Bane Matić, te Savo i Đorđe Veljkić i Kozara sada na pripremama ima 24 igrača. Lista pojačanja nije zaključena.

„Na tržištu se nalazi dosta slobodnih igrača i ukoliko budemo u mogućnosti da angažujemo igrača koji bi svojim kvalitetom donio prevagu na teren sigurno da smo otvoreni za svakog igrača koji bi unaprijedio našu igru.

Napad Kozare će i u narednoj sezoni predvoditi Dejan Glišić koji je produžio ugovor s klubom na još godinu dana iako je imao nekoliko ponuda čak i od timova iz Superlige Srbije.

„Istina je da je bilo kontakata, ali odlučio sam produžiti ugovor s Kozarom na još godinu dana. Cilj mi je da pružam što bolje partije i postignem puno golova. Prošle sezone sam imao nekih promašaja koje sam trebao realizovati. Mogao sam postići više golova i nadam se da ću ove sezone to popraviti“, rekao je Glišić.

U narednom šampionatu prvi put će u Prvoj ligi Republike Srpske nastupiti samo deset ekipa i igraće se trokružni sistem.

„Što je manji broj klubova veći je broj kvalitetnih igrača koji mogu igrati u tim klubovima. Moje lično mišljenje je da je ovo dobar potez i da će podići kvalitet fudbala. Čak je i kod dovođenja igrača bilo puno lakše naći igrače nego kad je liga brojala više klubova“, rekao je Đurić.

Žerić smatra da će smanjenjem lige kvalitet klubova biti izjednačen.

„Biće mala razlika između ekipa na vrhu i dnu tabele. Vidimo da sve ekipe prave ozbiljnu priču i zbog toga moramo biti oprezni, moramo vjerovati u sebe i ne smijemo nikoga potcijeniti niti precijeniti“, rekao je on.

Kozara je u sklopu priprema odigrala dva kontrolna susreta na turniru u Dubravama gdje je zabilježila pobjedu i poraz. Do početka prvenstva i utakmice sa Modričom odigraće još tri pripremne utakmice, a rivali su Jedinstvo iz Bihaća 27. jula, te još dva protivnika na turniru u Žeravici početkom avgusta.

Dres Kozare će u narednoj sezoni nositi: Srđan Modić, Boris Raspudić, Miloš Kukić, Amir Kukavica, Srboljub Jandrić, Vladimir Petković, Milovan Novaković, Draško Lolić, Dejan Glišić, Aleksa Radetić, Asmir Hamzić, Živko Bubić, Nebojša Babić, Nikola Babić, Dušan Bradić, Dalibor Milić, Bojan Batar, Luka Đurić, Mirko Sladojević, Jovan Jamborčić, Nikola Borković, Bane Matić, Savo Veljkić i Đorđe Veljkić.

Info+ kablovski kanal