Vremenska prognoza

ponedeljak, 21 novembar 2016 13:06

Servicijum pobjedom počeo sezonu

Košarkaši Servicijuma pobjedom su počeli novu sezonu u Drugoj košarkaškoj ligi Republike Srpske grupa zapad. Servicijum je na premijeri ugostio Ušće iz Banjaluke i slavio rezultatom 70:55.

Servicijum pobjedom počeo sezonu

Bilo je ovo treće kolo Druge lige, ali tek prva utakmica ekipe iz Gradiške koja je bila slobodna u prva dva kola. Pitanje pobjednika riješeno je tek u posljednjoj četvrtini serijom 15:0. Do posljednjeg kvartala vodila se izjednačena borba sa malim brojem koševa.

Prvu četvrtinu gosti su riješili u svoju korist rezultatom 14:15. Pola koša viška bilo je na strani gostiju i nakon dvadeset minuta igre (28:29). Početkom drugog poluvremena Ušće je imalo najveću prednsot na utakmici (30:37), ali su domaći brzo odgovorili i serijom 15:4 okrenuli rezultat u svoju korist. Uoči posljednjih deset minuta na semaforu je stajalo 47:43. Ponovo je početak četvrtine pripao gostima koji su serijom 7:0 poveli 47:50, ali je Servicijum uzvratio svojom serijom 15:0 i četiri minuta prije kraja (62:50) riješio pitanje pobjednika. Do kraja utakmice Servicijum je bez većih problema održao prednost.

„Dobrim dijelom utakmice ne mogu da budem zadovoljan. Nismo imali dobru selekciju igre u napadu. Mnogo smo se oslanjali na šut koji nas nije išao. Uspjeli smo dobrom odbranom, presingom, da slomimo  protivnika. Ne sjećam se kad smo dobili protivnika da nismo pogodili bukvalno nijedan šut za tri poena“, rekao je Zoran Lukić trener Servicijuma.

Servicijum će i naredne sedmice igrati u Gradišci protiv ekipe Igokea 2 za koju nastupaju dojučerašnji košarkaši Kozare. U Drugoj ligi grupa zapad takmiči se devet ekipa. Nakon tri odigrana kola na tabeli vodi Igokea 2.

Info+ kablovski kanal