Vremenska prognoza

ponedeljak, 29 jul 2019 12:44

Sava ponovo najbolja na gradiškoj regati

Kajakaši gradiške Save, treću godinu zaredom, pobjednici su Međunarodne regate u kajaku i kanuu na mirnim vodama koju organizuju od 2011. godine. Sava je domaći teren odbranila sa osvojenih 196 bodova ispred dva kluba iz Slavonskog Broda: Marsonie koja je skupila 171 i Olimpika koji je na konto upisao 143 boda. Odlične rezultate postigli su i Kajak kanu klub Premium iz Broda sa 117, te Mračaj iz Runovića sa 112 bodova.

Sava ponovo najbolja na gradiškoj regati

„Očekivali smo da budemo među prve tri ekipe s obzirom da su nam došle jake ekipe iz Hrvatske. Ipak, ponovo smo bili najbolji, a Marsonia i Olimpik su nam gledali u leđa. Planirali smo da nastupi četrdeset naših takmičara, ali je na vodi bilo njih 30 i veoma sam zadovoljan njihovim učinkom“, rekao je sekretar kluba Momir Brajić.

Na devetoj Međunarodnoj regati u kajaku i kanuu na mirnim vodama Gradiška 2019 učestvovalo je 13 ekipa iz: Slovenije, Hrvatske, Republike Srpske i Federacije BiH sa oko dvije stotine takmičara. Takmičenje se odvijalo u pet kategorija: mlađi kadeti, kadeti, mlađi juniori, juniori i seniori. David Aračić iz slavonskobrodskog Olimpika pobjednik je Memorijalne trke Srđan Bakić za juniore K1 500 metara, a njegov klupski kolega Luka Lipovac trijumfovao je u istoj disciplini, ali u kadetskoj konkurenciji.

„Konkurencija nije bila velika, a i u dobroj sam formi jer smo prošle sedmice imali državno prvenstvo Hrvatske. Staza je bila odlična jer je Sava ovdje nešto uža i sporija nego kod nas u Slavonskom Brodu“, rekao je Lipovac.

Boris Todorović iz Kajak kanu kluba Zaveslaj iz Brčkog bio je najbolji u juniorskoj konkurenciji u kanuu C1 500 metara.

„Morao sam se malo pomučiti da dođem do ove pobjede, ali već sam četrti put ovdje i navikao sam na stazu. Vjetar je pravio probleme, ali ništa strašno“, rekao je Todorović.

Regatu je podržao i gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić rekavši kako je to reprezentativna manifestacija koja na najbolji način predstavlja Gradišku.

„Ponosni smo na Kajak kanu klub Savu, jer, iako se radi o jednom od najmlađih klubova na području našeg grada, rezultati koje postižu su impresivni. Aktuelni su šampioni BiH, višestruki šampioni Republike Srpske i, što je najvažnije, u klubu trenira puno mladih ljudi koji će se kroz sport razviti u sjajne ljude“, dodao je Adžić.

Kajakaše Save u avgustu očekuju tri regate: dvije u Sloveniji i jedna u Bosni i Hercegovini, kao i Prvenstvo Republike Srpske u Trebinju na kojem će Sava braniti titulu šampiona.

Info+ kablovski kanal