Vremenska prognoza

ponedeljak, 29 maj 2017 14:29

Šampionska pjesma u Grbavcima

Fudbalski klub "13 Skojevki" iz Grbavaca osvojio je titulu šampiona Opštinske lige Gradiška i naredne sezone će se takmičiti u Područnoj ligi Gradiška. 13 Skojevki je u 21. kolu na svom stadionu savladao Romanovce 4:0 i, uoči posljednjih 90 minuta prvenstva, najbližem pratiocu pobjegao na nedostižnih četiri boda razlike.

Šampionska pjesma u Grbavcima

„Naš cilj je bio ulazak u viši rang i to smo ispunili iako nije bilo lako.  Ja sam i ranije rekao da nigdje nije kao u Grbavcima i ostajem pri tom stavu i dalje. Ovdje je sve super: od publike, igrača do mještana“, kaže trener 13 Skojevki Bojan Vujić.

Predsjednik kluba Mladen Đurđević ističe da je titula rezultat rada svih klupskih struktura. Posebno je istakao doprinos navijača.

„Želim da se zahvalim svim simpatizerima fudbalskog kluba „13 Skojevki“ kao i mještanima sela što su pomogli da se ovaj rezultat napravi“ rekao je on.

Ekipa iz Grbavaca je u dvadeset jednom kolu tekuće sezone ostvarila učinak od devetnaest pobjeda i dva remija uz gol razliku 106:12. U 14. kolu ostvarena je najveća pobjeda  - 16:1 protiv Mladosti iz Seferovaca, a Skojevke su bile dvocifrene i u 11. kolu kada su sa 13 golova u mreži ispratili elezagićki Polet. Obradovac i Jablanica jedine su ekipe koje su osvojile po bod protiv 13 Skojevki. Sve zasluge za veliki uspjeh pripadaju igračkom kadru i klupskoj upravi, ali i mještanima Grbavaca koji su okupljeni u navijačku grupu Sikiranti bili dvanaesti igrač bez obzira da li je tim igrao u Grbavcima ili gostovao.

Bila je ovo još jedna zanimljiva sezona u Opštinskoj ligi u kojoj je neizvjesnost potrajala do devetnaestog kola kada su pobjedom nad Obradovcem Skojevke praktično riješile pitanje šampiona jer su dva kola ranije u gostima savladali i drugog konkurenta za titulu – Lamince. U posljednjem kolu šampionata narednog vikenda  13 Skojevki gostuje u Elezagićima.

Info+ kablovski kanal