Vremenska prognoza

utorak, 08 avgust 2017 14:37

Ribolovci birali reprezentativce

Na savskoj ribolovnoj stazi proteklog vikenda je održano treće i četvrto kolo Lige BiH u kategoriji veterana i osoba sa invaliditetom. Finalnog dana učestvovalo je dvadesetak ribolovaca u obje kategorije, a najbolji će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Svjetskom prvenstvu koje će se iduće godine održati u Svetoj Mariji u Hrvatskoj.

Ribolovci birali reprezentativce

„Kod invalidnih lica je specifično što je zadan broj bodova za reprezentaciju. Takođe, mora se voditi računa o hendikep bodovima i zbog toga se sastav reprezentacije uvijek naknadno odredi“, rekao je Ale Hošić, selektor reprezentacije BiH u kategoriji osoba sa invaliditetom.

Dobre rezultate u Gradišci ostvaro je Mirsad Čaplja koji se nada učešću na svjetskom prvenstvu.

„Ove godine sam, izgleda, uspio da uđem u reprezentaciju BiH za iduće svjetsko prvenstvo. Već sam dva puta bio član reprezentacije kad je prvenstvo bilo kod nas u Hutovom blatu i u češkim Pardubicama. Naš najbolji rezultat bilo je peto mjesto, rekao je Čaplja, član Udruženja sportskih ribolovaca „Blinker“ iz Tešnja.

Iz gradiškog Amura, koji je bio domaćin ovog takmičenja, vjeruju da će imati predstavnike u obje kategorije.

„Mi smo ostvarili sjajne rezultate, ali je pitanje da li će naši ribolovci ići na takmičenje jer Savez plaća samo kotizacije za učestvovanje dok sve ostale troškove snose sami takmičari. Ribolovci iz Gradiške su stalni učesnici velikih takmičenja i nadam se da će tako biti i naredne godine“, rekao je Đuro Matković, predsjednik Sportsko ribolovnog društva Amur.

Do kraja ribolovne sezone na savskoj stazi će biti održana završnica Premijer lige i Kup gradova u ribolovu, tradicionalno takmičenje koje se organizuje povodom Male Gospojine, krsne slave opštine.  

Info+ kablovski kanal