Vremenska prognoza

ponedeljak, 10 april 2017 14:15

Prvi polumaraton u Gradišci okupio brojne učesnike

Nakon Banjaluke i Novog Grada, i opština Gradiška dobila je svoj polumaraton. Prvo mjesto u muškoj konkurenciji  osvojio je državni prvak u polumaratonu Srđan Samardžić, iz Atletskog kluba Banjaluka.

Prvi polumaraton u Gradišci okupio brojne učesnike

– Istrčao sam za jedan sat, jedanaest minuta i čestrdeset sekundi. Jako sam zadovoljan svojim vremenom i to mi je najbolje vrijeme ove godine. Bilo je vruće tako da su uslovi za trčanje bili prilično teški. Prvih deset km dobro sam prošao tako da sam drugih 11km mogao laganije da trčim – kaže  Srđan Samardžić. 

Najbrža u ženskoj konukurencija bila je olimpijka Lusija Kimani, koja je stazu istrčala za jedan čas, 20 minuta i 27 sekundi.

– Jako sam zadovoljna, ovo mi je prvi polumaraton ove godine. Vrijeme bilo malo toplije ali to nije omelo trkače – kaže Lusija.  Prvi polumaraton u Gradišci otvorila je trka za djecu u kojoj je učestvovalo preko stotinu mališana. 

– Došao sam ovdje da učestvujem u trci. Sviđa mi se jer je došlo mnogo djece. Osvojio sam medalju – kaže Neven.

Nakon ove trke, kroz centra grada,  uslijedila je trka zadovoljstva – fun run, na 5km,  u kojoj su najbolji bili Sveto Krstić  i Jovana Vasiljević. 

– Vrijeme je bilo teško, ali spreman sam da uspijem i da pobjedim što mi je i bio cilj. Drago mi je što je ovoliki broj takmičara došao da podrži ovu manifestaciju koja se održava prvi put – kaže Sveto. 

Polumaratonska staza bila je dugačka 21km i prolazila je kroz centar grada, parkove i Savski kej. Učešće u trci na duge staze, uzeli su i stariji sugrađani.

– Ja sam veteran i trčim gdje god mogu polumaratone. Zadovoljan sam rezultatom 01:53, što je za moje godine odlično. Grad se potrudio da ovo organizuje i nadam se da će prerasti u tradiciju – kaže Čedomir Čađo iz Banjaluke.

Prvi polumaraton održan je u organizaciji gradiškog Atletskog kluba. Organizaotri ističu, da su zadovoljni odzivom trkača. 

– Ukupno polumaratonaca i fun run trkača na 5km bilo je oko 300. To je odlično s obzirom da je isti dan održano više polumaratona širom regije. Takmičari su došli iz Slovenije, čitave BiH i RS, Makedonije, Srbije i Austrije – kaže Dejan Jakelić, direktor Polumaratona.

Polumaraton je  otvorio Ognjen Žmirić, zamjenik načelnika opštine Gradiška, koji je rekao da ova manifestacija presdstavlja praznik sporta u našoj opštini.

– Zahvaljujem se organizatorima što su sve ovo osmislili. Obzirom da opština Gradiška ima preko 70 sportskih udruženja ovo danas je još jedan u nizu naših kvalitetnih sportskih dešavanja – kaže Žmirić.

Za učesnike su  obezbijeđene su i nagrade. Prva tri takmičara u svim disciplinama dobila su pehar i sponzorske pakete, a prvih pet takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji  nagrađeni su  novčano.  Novčana nagrada za prvoplasirane iznosila je 250 KM, a svi učesnici polumaratona, pa i oni najmlađi dobili su medalje i diplome.  

Ovaj sportski događaj podržali su opština Gradiška i brojni sponzori.

 

 

 

 

 

Info+ kablovski kanal