Vremenska prognoza

ponedeljak, 06 maj 2019 13:05

Prva pobjeda u Ligi za prvaka

Kozara je brzo preboljela težak poraz od Borca prošle sedmice, te je u trećem kolu Lige za prvaka bez problema došla do bodova protiv druge banjalučke ekipe, Željezničar Sport tima, rezultatom 2:1.

Prva pobjeda u Ligi za prvaka

Rezultat na semaforu je promijenjen već nakon petnaest minuta igre. Odličnu akciju domaćih pogotkom je završio Milovan Novaković. Isti igrač je u 55. minutu povisio prednost Kozare na 2:0. Bio je ovo peti Novakovićev prvenstveni gol. Željezničar je poraz ublažio u 91. minutu susreta kada je mrežu iza Modića pogodio Igor Kuzmanović.  Kozara je u potpunosti kontrolisala tok igre, na vrijeme postigla oba gola, te je trener Janković u igru mogao uvesti i dvojicu debitanata, 18-ogodišnjeg Mirka Sladojevića i 16-ogodišnjeg Savu Veljkića, koji su po ulasku nagrađeni aplauzom sa tribina.

„Mislim da smo danas prikazali dopadljivu igru, i mi i Željo. To su dvije ekipe koje žele da igraju i da se nadigravaju i to se pokazalo i danas. Mislim da smo zasluženo pobijedili i da smo bili bolji za taj jedan gol. Raduju me i debitantski nastupi jednog juniora i jednog kadeta. Bilo je puno mladih igrača danas na terenu i to je najbitnije iz ovog svega“, rekao je trener domaćih Igor Janković.

Do kraja šampionata ostalo je sedam kola. Borac ima dvanaest bodova više od Sloge i sigurno korača ka Premijer ligi, dok će ovaj rang takmičenja, gotovo izvjesno, napustiti četiri ekipe, a najugroženiji su Sutjeska i Sloboda. Drina, Slavija, Modriča i Tekstilac će do zadnjeg kola voditi borbu za opstanak.

 

Info+ kablovski kanal