Vremenska prognoza

sreda, 13 decembar 2017 09:36

Predstavljeni novi trener i planovi razvoja FK „Kozara“ Gradiška

Rukovodstvo FK „Kozara“ Gradiška održalo je prezentaciju vizije kluba u narednom četvorogodišnjem periodu, od 2018. do 2022. godine. Cilj im je, poručuju, stvoriti jaku „Kozaru“ u predstojećem periodu, a u realizaciju svojih planova kreću pod motom: „Novi početak, stara ljubav“.

Predstavljeni novi trener i planovi razvoja FK „Kozara“ Gradiška

Budući razvoj FK „Kozara“ pomoći će i novi trener Vule Trivunović, s kojim je, ovom prilikom, potpisan ugovor na period od godinu i po dana.

„Veliko mi je zadovoljstvo što sam došao u jedan ovako veliki klub koji je dugo godina unazad bio poznat po radu sa najmlađima. Ne bojim se izazova i drago mi je što ću biti trener „Kozare“. Želimo da dovedemo nekoliko mlađih igrača i da damo priliku onima koji su ranije igrali u klubu, te da ispunimo glavni cilj, a to je ostanak u Prvoj ligi RS“, rekao je Trivunović.

„Jako mi je drago što smo za trenera dobili jednog mladog, stručnog i iskusnog čovjeka koji će pomoći „Kozari“ da napreduje u narednom periodu, posebno u proljećnom dijelu prvenstva da klub izbori opstanak u Prvog ligi RS. Dalje ćemo razmišljati o stabilizaciji kluba“, istakao je Milenko Pavlović, predsjednik FK „Kozara“ Gradiška.

Rukovodstvo kluba kratkoročnu i dugoročnu viziju „Kozare“ predstavilo je kroz nekoliko aspekata razvoja: takmičarski, organizacioni i infrastrukturni.

„Pored osnovnog cilja, opstanka u ligi, planiramo i ulaganja u infrastrukturu, i to, prije svega, želimo postaviti vještačku travu na glavni teren na Gradskom stadionu. Zatim, u 2020. godini želimo sa juniorima izboriti plasman u Premier ligu, a nakon toga i sa seniorima“, ispričao je Pavlović.

Prisustvujući skupu, načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić istakao je da će lokalna uprava dati nesebičnu podršku „Kozari“ i drugim fudbalskim klubovima na području lokalne zajednice.

„Želja nam je da napravimo saradnju sa svim klubovima na području Gradiške, da FK „Kozara“ bude vrh piramide, a baza da budu ostali klubovi. Igrači bi se tako učili u klubovima nižeg ranga, a oni najtalentovaniji bi dolazili u „Kozaru“, naglasio je Adžić.

Opština Gradiška, dodaje Adžić, u skladu sa mogućnostima, podržaće i uređenje terena na Gradskom stadionu, u okviru kojeg je planirano postavljanje vještačke trave, kako bi se utakmice mogle nesmetano igrati u različitim vremenskih uslovima.

Info+ kablovski kanal