Vremenska prognoza

ponedeljak, 27 januar 2014 14:00

Polovičan sportski uspjeh tokom vikenda

Dvije pobjede i tri poraza gradiških klubova ovog vikenda. Slavili košarkaši Servicijuma i kuglaši Gradiške, a poraženi kuglaši, kuglašice i fudbaleri Kozare.

Polovičan sportski uspjeh tokom vikenda

Kuglašice Kozare očekivano su poražene u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Ligre šampiona u Subotici od Pionira rezultatom 7:1. Za Kozaru su igrale Tatjana Dajić, Maja Kovačević, Renata Kozlina, Tatjana Zlojutro, Bogdana Vicanović i Željana Mišović, a jedinu pobjedu ostvarila je Tatjana Zlojutro. Druga utakmica igra se u Gradišci 15. februara. U ostalim mečevima četvrtfinala postignuti su sljedeći rezultati: Viktorija Bamberg – Valaske 8:0, Celje – Istra Poreč 5:3 i Zagreb Zaboki – Mlaka Rijeka 3:5.

Muškarci su odigrali 13. kolo Premijer lige, a oba gradiška kluba su nastupila u Banjaluci. Kozara je izgubila od Knin Revite 6:2 i trenutno je sedma na tabeli sa 18 bodova, dok je Gradiška bila bolja od Borca slavivši rezultatom 7:1 čime je prvi put od početka sezone pobjegla iz zone ispadanja. Gradiška je trenutno deseta sa 7 bodova.

U Ligi mladih BiH odigrano je drugo kolo. Servicijum je u Aleksandrovcu ugostio Letar Swisslion iz Trebinja i slavio rezultatom 69:48 uz sjajnu partiju Davida Stevića koji je postigao 22 koša. Neven Vuković je dodao 12 uz osam skokova, Danijel Luka Lukić 10, Marko Majkić 7, Srđan Kočić 6 uz devet skokova, Luka Barać 6, Boris Opačić Perić 4 i Damjan Janjanin 2. Servicijum nakon dvije odigrane utakmice vodi na tabeli, a maksimalan učinak imaju i Sloboda iz Tuzle, te banjalučke ekipe Partizan TS i Šampion Alfom koji će biti protivnik Servicijuma u narednom kolu.

Fudbaleri Kozare su u sklopu priprema za nastavak sezone odigrali prvu utakmicu. Rival im je u Krupi na Vrbasu bio Borac koji je slavio rezultatom 2:1. Strijelac gola za Kozaru bio je Ozren Perić. Drugu pripremnu utakmicu Kozara će takođe odigrati u Krupi na Vrbasu protiv drugoligaša Krupe.

Info+ kablovski kanal