Vremenska prognoza

utorak, 06 avgust 2019 14:21

Počeo turnir u uličnoj košarci „Streetball Gradiška 2019“

Utakmicama u kategoriji mini basket, u Gradišci je počeo šesti Turnir u uličnoj košarci „Streetball Gradiška 2019“. Ne terenu kod Kulturnog centra do petka, 9. avgusta, nastupiće 60 ekipa u konkurenciji minibasketaša, pionira, kadeta, juniora i seniora.

Počeo turnir u uličnoj košarci „Streetball Gradiška 2019“

„Imamo limit od 24 ekipe u seniorskoj konkurenciji zbog standarda FIBA-e da se utakmice odigraju u 48 sati. U pionirskoj, kadetskoj i juniorskoj kategoriji imamo po osam ekipa i dvanest ekipa u kategoriji mini basket. Nadam se da će biti kvalitetnih utakmica u svim kategorijama posebno u seniorskoj jer imamo dvije ekipe iz Slovenije, pet iz Srbije kao i učesnike iz ostalih zemalja bivše Jugoslavije“, rekao je Dušan Ristić, organizator turnira.

Drugog dana turnira na teren će pioniri i kadeti, u srijedu je program rezervisan za juniore, a u četvrtak za seniore. Posljednjeg dana biće odigrane finalne utakmice u svim kategorijama i takmičenja u zakucavanju i šutiranju trojki.

„Za prvo mjesto predviđena je nagrada od 4000 konvertibilnih maraka što naš turnir izdvaja kao jedan od boljih u regionu. U ostalim selekcijama su predviđene nagrade u iznosu kotizacija u kategoriji, osim za mini basket gdje će biti samo robne nagrade“, rekao je Ristić.

Gradiški turnir je prošle godine imao status satelita, ali je ove godine izgubio taj status, pošto je, kako je Ristić rekao, FIBA povisila kotizaciju za satelite, ali i zbog kašnjenja u prijavi turnira.

„Mi smo trenutno na najnižem rangu. Prošle godine smo imali satelit za Ljubljanu i nadam se da ćemo iduće godine ponovo imati satelit, ili za Ljubljanu ili za Lipik gdje se održava jedan od najboljih čelendžera u Evropi. Nadam se da ćemo kroz dvije godine i mi postati čelendžer turnir, prvi u Bosni i Hercegovini“, dodao je Ristić.

Turnir će biti okončan koncertom benda Miler i prijatelji. Generalni sponzor turnira je grad Gradiška.

Info+ kablovski kanal