Vremenska prognoza

utorak, 24 jul 2018 12:31

Počeo peti turnir u uličnoj košarci

Na terenu kod Srednje stručne i tehničke škole utakmicama omladinskih kategorija počeo je peti turnir u uličnoj košarci „Streetball Gradiška 3x3 2018“. Za titulu najboljeg će se, do 27. jula, takmičiti više od pedeset ekipa u četiri kategorije: minibasket, pioniri, kadeti i seniori. Omladinci će na terenu biti prva tri dana, a posljednja dva dana biće održano takmičenje u seniorskoj kategoriji.

Počeo peti turnir u uličnoj košarci

„Ove godine imamo veliki broj ekipa u mlađim kategorijama. Prijavljeno je 40 ekipa. Što se tiče seniora, prijave traju do srijede, 25. jula, i u srijedu ćemo znati tačan broj prijavljenih ekipa. Ono što trenutno znamo je da vlada veliko interesovanje. Kontaktirale su nas ekipe iz Rusije, Litvanije i Ukrajine i nadam se da ćemo usaglasiti sa njima dolazak do početka takmičenja“, rekao je Željko Sladojević, direktor gradiškog turnira.

Gradiški turnir je podržala i svjetska košarkaška asocijacija dajući mu status satelita, te će pobjednik takmičenja u seniorskoj kategoriji, pored novčane nagrade od  5000 KM, steći pravo nastupa na čelendžer turniru u Ljubljani.

„Mi smo među 30 država u svijetu u kojima se održavaju satelit turniri. U Ljubljani će nastupiti i pobjednici satelita koji se održavaju u Španiji, Makedoniji i Hrvatskoj. Ponosni smo što je jedan mali grad u Republici Srpskoj dobio privilegiju da organizuje turnir na ovom nivou i što ćemo ugostiti neke od najboljih igrača ulične košarke“, dodao je Sladojević.

Turnir je podržalo mnogo sponzora uključujući i predsjednika Republike Srpske, Vladu Republike Srpske i opštinu Gradiška. Zamjenik načelnika opštine Ognjen Žmirić rekao je da turnir u uličnoj košarci na najbolji način predstavlja Gradišku.

„Turnir plijeni pažnju ne samo učesnika sa naše opštine, nego i susjednih opština kao i regiona. Ovdje imamo ekipe iz Hrvatske i Srbije što svakako govori o tome koliko se daleko čuje o našem  turniru. Gradiška publika će uživati narednih dana u lijepoj košarci“, rekao je Žmirić.

Utakmice će se igrati od 18 do 23 časa, a u petak će po završetku finala biti održan koncert Lapsus benda. Turnir će ove godine imati i humanitarni karakter. Organizatori iz Gradiške organizacije mladih (GROM) su odlučili da novac od kotizacija ekipa u mlađim kategorijama bude doniran našem sugrađaninu Mići Šuljku kojem je potrebna transplantacija bubrega. U akciju će se moći uključiti i posjetioci pošto će na terenu biti postavljene kutije za dobrovoljne priloge.

Info+ kablovski kanal