Vremenska prognoza

petak, 10 april 2020 13:32

Počela gradnja terena sa vještačkom travom

Pored gradskog stadiona u Gradišci počela je gradnja terena sa vještačkom travom. Teren se gradi u sklopu projekta FSBiH „Razvoj infrastrukture omladinskog fudbala u BiH kroz širu društvenu zajednicu”, a finansiran je od strane UEFA i lokalnih zajednica.

Počela gradnja terena sa vještačkom travom

“Po potpisanom ugovoru, obaveza gradske uprave je priprema i izrada podloge za postavku vještačke trave. Nakon završetka radova na izradi same podloge, fudbalski savez će dopremiti i montirati vještačku travu, tako da ćemo u narednom periodu dobiti jedan velelepni fudbalski teren koji će, nadam se, koristiti najviše omladinskim selekcijama, a i unaprijediti našu sportsku infrastrukturu,” rekao je Ivan Radenović iz gradiškog Odjeljenja za društvene djelatnosti.

U Fudbalskom klubu Kozara kažu kako je teren trebao biti izgrađen još prošle godine i srećni su što se konačno počelo sa poslom. Vjeruju da će teren biti završen do sredine jula.

“Nama će to puno značiti, jer kad imamo bolje uslove za rad, možemo stvarati bolje igrače, a i trenerima je lakše da drže treninge na takvoj podlozi. Mi smo se dugo mučili sa treninzima i prve ekipe i omladinskih selekcija u zimskom periodu i izgradnjom ovog terena će nam biti puno lakše,” rekao je direktor Kozare Siniša Đurić.

Pored izgradnje terena sa vještačkom travom, pauzu u prvenstvu u Kozari su iskoristili i za radove na glavnom terenu.

“Obzirom da je prestala liga, prestale su obaveze sa treninzima. Imamo dosta vremena da uređujemo okolinu stadiona, te smo i počeli sa čišćenjem, farbanjem i mijenjanjem busena na glavnom terenu kako bismo spremni dočekali nastavak takmičenja”, rekao je Đurić.

Putem ovog projekta u BiH će biti izgrađeno 15 terena sa vještačkom travom. Vrijednost projekta je sedam miliona maraka, a pored Gradiške, u Republici Srpskoj će novi tereni biti izgrađeni u Bijeljini, Istočnom Sarajevu, Prijedoru i Doboju.

Info+ kablovski kanal