Vremenska prognoza

utorak, 29 avgust 2017 14:19

Osnovan ŽFK “Jedinstvo” u Gradišci

Kako je ženski fudbal u svijetu veoma zastupljen na njegovoj popularizaciji se radi i kod nas. Tako je odnedavno u Gradišci  osnovan Ženski fudbalski klub “Jedinistvo”.

Osnovan ŽFK “Jedinstvo” u Gradišci

Na ideju da na terenima sportskog kompleksa “Drago Kovačević”u prigradskoj mjesnoj zajednici Žeravica zaigraju i pripadnice ljepšeg pola došla je Rada Pavlović, koja je u školskim danima bila istaknuti fudbaler školskog tima iz susjednih Okučana. „Sve smo uradili, registrovali smo klub, igračice i sad očekujemo početak prvenstva“ kaže Rada Pvlović, predsjednik ŽFK „Jedinstvo“ Žeravica.
Trener Ženskog fudblaskog kluba Željko Kalinac kaže da za njega rad sa pripadnicama ljepšeg pola na fudbalskom terenu  predstavlja izazov. „Do sada sam radio sa muškim. Mogu reći da je stanje očekivano, pozitivno je ima dosta zainteresovanih ali su različitog uzrasta. Ovaj početak traži dosta truda i rada“ rekao je Željko Kalinac, trener ŽFK „Jedinstvo“ Žeravica.
Najavljeno je da će se ovom fudbalskom klubu pomagati u radu i finansiranju. „FS je dao svoj doprinos u velikoj mjeri. Djevojčice će moći ovdje da se druže i igraju. To je nešto novo kod nas“ rekao je Novo Milanović,  član Skupštine ŽFK „Jedinstvo“ Žeravica.
Pod okriljem FS RS igra se prva liga za žene, sa sedam ekipa. Osim ligaškog dijela djevojke igraju i Kup FS RS za žene.

Info+ kablovski kanal