Vremenska prognoza

četvrtak, 05 mart 2020 11:10

Održana završnica takmičenja u odbojci za osnovce

U okviru Malih olimpijskih igara Republike Srpske u Gradišci je održana završnica Liga takmičenja u odbojci za učenike osnovnih škola sa područja Gradiške.

Održana završnica takmičenja u odbojci za osnovce

U ženskoj konkurenciji najbolji su bili učenici OŠ „Petar Kočić“ iz Nove Topole, dok su se u muškoj konkurenciji najsjajnijom medaljom okitili učenici OŠ „Vasa Čubrilović“.

Drugo mjesto u ženskoj konkurenciji osvojila je OŠ „Vasa Čubrilović“, treće je pripalo OŠ „Danilo Borković“. U muškoj konkurenciji drugo mjesto pripalo je OŠ „Petar Kočić“, a treće OŠ „Danilo Borković“.Najboljim igračima ovog takmičenja progalešni su Valentina Makivić i David Vidović.

„Bilo je pet ekipa u ženskoj i četiri u muškoj konkurenciji. Odigrali su četiri kola, a ovo je peto. Vidjeli smo lijepu odbojku, posebno u ženskoj konkurenciji“ rekao je Marko Zec, koordinator takmičenja u odbojci za Gradišku.

Ovo treća godina kako Gradska uprava organizuje i podržava ovo takmičenje među osnovcima.

„Cilj ovog takmičenja je promocija školskog sporta.Grad podržava sport,a sve u cilju otvaranja naše dvorane“ rekao je Davor Glišić, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti.

Domaćin ovog takmičenja i ove godine bila je Gimnazija Gradiška.

Pobjednici ovog takmičenja u odbojci koje je održano u okviru Malih olimpijskih igara RS učestvovaće na regionalnom takmičenje koje će se održati u OŠ „Petar Kočić“ u Novoj Topoli.

Info+ kablovski kanal