Vremenska prognoza

ponedeljak, 30 jul 2018 14:44

Održano Međunarodno takmičenje u kajaku i kanuu u Gradišci

Kajak kanu klub „Sava“ osmi put je bio domaćin Međunarodnog takmičenja u kajaku i kanuu na mirnim vodama „Memorijal Srđan Bakić“.

Održano Međunarodno takmičenje u kajaku i kanuu u Gradišci

Na regati je ove godine učestvovalo 13 ekipa iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine sa oko 230 takmičara. Članovi škole kajaka, juniori, kadeti i seniori vozili su 36 utrka na takmičarskoj stazi dužine 500 metara.

Najuspješniji su bili domaćini ekipa Kajak kanu kluba „Sava “ iz Gradiške.  Dio pobjedničke ekipe bili su Jelena Karan i Lazar Lovrenović koji svakodnevno treniraju kako bi postigli što bolje rezultate.

Drugo i treće mjesto u ukupnom poretku pripalo je kajak kanu klubovima iz Slavonskog Broda „Olimpiku“ i „Marsoniji“. Ove ekipe često učestvuju na Međunarodnom takmičenju u Gradišci i ostvaruju zapažene rezultate.

Uz veliki trud i rad dobre rezultate ostvaruju i kajakaši iz drugih gradova koji su i ove godine svoje umjeće pokazali na rijeci Savi u Gradišci.

Ovo takmičenje je zvanično otvorio zamjenik načelnika opštine Gradiška Ognjen Žmirić. On je pohvalio ovu manifestaciju i sport koji oživljavaju rijeku Savu, što svakako treba da bude cilj svih nas.

Organizatori i domaćini takmičenja kažu da su zadovoljni ovogodišnjom cjelodnevnom manifestacijom koja je okupila brojne mlade sportiste.

„Ovo takmičenje nastojimo da organizujemo da svi budu zadovoljni. Ovo su ustvari pripreme za prvenstvo. Naši članovi stalno rade i pripremaju se“ rekao je Momo Brajić, sekretar Kajak kanu kluba „Sava“ Gradiška.

Kajak kanu klub „Sava“ ove godine u avgustu nastojaće da odbrani titulu državnog prvaka BiH. Inače, klub postoji devet godina i ima oko 170 članova.

Info+ kablovski kanal