Vremenska prognoza

ponedeljak, 28 maj 2018 09:23

Održan Stars Basket Kup

Mladi košarkaši iz Republike Srpske, Srbije i Hrvatske pokazali su svoje vještine na prvom „Stars Basket kupu“ održanom u Sali srednje Stručne i tehničke škole.

Održan Stars Basket Kup

Pored organizatora turnira, košarkaškog kluba Stars Basket, učestvovali su: zagrebačka Cedevita, Sportsworld iz Novog Sada, Surčin iz Beograda, te Rookie iz Banjaluke i Sloboda iz Novog Grada.

„Drago mi je što zemlje regiona, koje njeguju košarku kao nacionalni sport, saradjuju na nivou omladinskih selekcija. Djeca se sve manje bave sportom, a sve više igraju igrice na kompjuteru. Mi imamo oko 800 djece podijeljenih u nekoliko starosnih kategorija i svaku utakmicu koristimo da razvijamo igrače i razvijamo tim. Svaki turnir u regiji je prilika da vidimo kako igramo i kako igraju drugi“, rekao je Inoslav Tompak, trener Cedevite.

Miroslav Anđelov, osnivač i direktor košarkaškog kluba Sports World iz Novog Sada kaže da uvijek rado dolazi u Gradišku.

„Sarađujem dugo sa Zoranom Lukićem, te sam se i ovaj put rado odazvao pozivu. Doveli smo nešto mlađu djecu, prije svega zbog druženja, ali mi uvijek idemo na pobjedu“, dodao je Anđelov.

Stars Basket je sa radom počeo u februaru i bila je ovo prva prilika za mlade gradiške košarkaše da se oprobaju sa vršnjacima. U prvoj utakmici su odmjerili snage sa Cedevitom.

„Moji dječaci prvi put igraju jedan ovakav turnir. Pod strašnim su utiskom, malo ih je savladala i trema, što je sve normalno. Turnire koristimo da učimo kako bismo sutra bili bolji igrači. Rezultat nam nije u prvom planu nego druženje i da vidimo gdje smo u odnosu na velike ekipe iz regiona“, rekao je Zoran Lukić, trener Stars Basketa.

Predstojeće ljeto će biti radno za članove kluba. Nova košarkaška sezona počinje u septembru, a u Stars Basketu su sigurni da će biti spremni za sve njene izazove.

Info+ kablovski kanal