Vremenska prognoza

utorak, 02 maj 2017 11:22

Održan Ju - jitsu turnir „Gradiška open 2017“

Ju – jitsu klub „Samuraj“ iz Gradiške, u saradnji sa Ju – jitsu Savezom RS, organizovao je turnir „ Gradiška open 2017“. Učešće je uzelo 10 klubova i preko 160 takmičara iz RS.

Održan Ju - jitsu turnir „Gradiška open 2017“

„Već godinu dana treniram i sviđa mi se ovaj sport. Za sada imam žuti pojas“, kaže Mateja Lakić, iz Ju – jitsu kluba „Samuraj“ Gradiška.

„I ranije sam učestovao na takmičenjima i postizao dobre rezultate. Imam naradžasti pojas“, kaže Boriša Kenić, iz Ju – jitsu kluba „Slavija“ Istočno Sarajevo.

„Na turniru su zastupljene sve starosne kategorije od poletaraca do seniora. Takmičenje se održava u kategorijama duo, borbe i ne waza“, istakao je Nemanja Rapić, predsjednik Ju – jitsu kluba „Samuraj“ Gradiška.

Turnir u Gradišci jedan je u nizu turnira koje organizuje Ju - jitsu Savez RS, u sklopu redovnih godišnjih aktivnosti, istakao je sportski direktor Saveza Bojan Jović. Dodaje da je takmičenje u Gradišci organizovano na visokom nivou.

„Zadovoljni smo organizacijom, ispraćeni su svi pravilnici Saveza“, rekao je Jović.

U Ju – jitsu Savez RS učlanjeno je 11 klubova. U Savezu smatraju da ovaj sport ima budućnost na našim prostorima.

„Rukovostvo Saveza ulaže maksimalne napore da podigne ovaj sport na viši nivo. Naše trenere ćemo edukovati na Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta u Banjaluci, kako bi omasovili i razvili ovaj sport. Nadamo se i skorom ulasku Ju - jitsua u kategoriju olimpijskih sportova, jer će tako brže da se razvija na ovim prostorima“, naglasio je Jović.

„Ju – jitsu je doživio procvat u Gradišci u poslednje tri godine. Ranije smo imali oko 30-ak takmičara, a danas ih je preko 70“, rekao je Nemanja Rapić, predsjednik Ju – jitsu kluba „Samuraj“ Gradiška.

Nakon turnira u Gradišci, Ju-jitsu Savez RS organizovaće takmičenje i u Doboju. Uslijediće seniorsko Evropsko prvenstvo u Banjaluci, turnir „Vidovdan open“, i druga takmičenja.

Info+ kablovski kanal