Vremenska prognoza

ponedeljak, 06 februar 2017 13:12

Održan 19.Svetosavski turnir u stonom tenisu

Dejan Tomaš iz Banjaluke pobjednik je devetnaestog Svetosavskog turnira u stonom tenisu, koji je održan u Donjim Podgradcima.

Održan 19.Svetosavski turnir u stonom tenisu

U finalu turnira, na kome je nastupilo 27 takmičara iz Gradiške i Banjaluke, Tomaš je rezultatom 3:0 savladao Dragana Babića  iz Banja Luke i tako odbranio titulu prošlogodišnjeg pobjednika ovog turnira. U duelu za treće mjesto u kome su snage odmjerili takmičari iz Gradiške, Aleksandar Grandić pobijedio je Aleksandra Obradovića rezultatom 3:2.

Prvoplasirani Dejan Tomaš kaže da je zadovoljan organizacijom turnira na kojem su se prije svega lijepo družili.

Na ovom turniru prvi put je učestvovao drugoplasirani Dragan Babić koji je rekao da se stonim tenisom bavi rekreativno. On je inače vrhunski sportista kajakaš, kanuista i rafter koji je prošle godine osvojio treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u kajaku na divljim vodama i proglašen je najboljim sportistom Banjaluke u 2016. godini.

Među ovogodišnjim učesnicima je bio i Banjalučanin Jovica Šormaz iz stonoteniskog kluba „Vrbas“ kojem ovo nije prvi dolazak u Donje Podgradce.Ovdje se već neko vrijeme govori o osnivanju kluba. Veliku pomoć očekuju i od stonoteniskog kluba „Vrbas“ iz Banjaluke.

Član Organizacionog odbora turnira, Goran Đorđić, naveo je da na području opštine Gradiška ne postoji nijedan stonoteniski klub, te upravo ovakvi turniri imaju cilj da afirmišu ovaj sport. On je ocijenio da je turnir u Donjim Podgradcima najjači stonoteniski turnir na području Gradiške, na kome svake godine nastupa mnoga mladih i talentovanih stonotenisera.

Pobjedniku devetnasestog Svetosavskog turnira u stonom tenisu pripao je pehar i priznanje, a priznanja su dobili drugoplasirani i trećeplasirani igrači, te najmađi igrač turnira. Priznanja su  dodjeljena  i svim subjektima koji su podržali organizaciju ovog turnira.

Organizator devetnaestog Svetosavskog turnira u stonom tenisu je MZ ‘’Donji Podgradci’’, a pokrovitelj opština Gradiška.

Info+ kablovski kanal