Vremenska prognoza

sreda, 24 maj 2017 15:59

Odbojkašice Gradiške u Prvoj ligi od jeseni

Ženski odbojkaški klub Gradiška od naredne sezone će biti prvoligaš. Na adresu kluba stigao je dopis Odbojkaškog saveza Republike Srpske kojim obavještavaju klub iz Gradiške da se narednog ljeta spreme za prvoligaške izazove.

Odbojkašice Gradiške u Prvoj ligi od jeseni

„Na sjednici Upravnog odbora Odbojkaškog saveza koja je održana 19. maja doneseno je nekoliko odluka uključujući i onu o proširenju Prve lige. To mjesto je ponuđeno nama pošto smo bili drugoplasirani na finalnom turniru pobjednika grupa Druge lige, koji je ujedno bio kvalifikacioni za ulazak u Prvu ligu“, rekao je Đorđe Bulajić, predsjednik Ženskog odbojkaškog kluba Gradiška.

Posljednji i jedini gradiški ženski odbojkaški klub koji je nastupao u Prvoj ligi bio je Servicijum koji je ligu napustio u sezoni 2012/13.

„Servicijum je dvije godine bio prvoligaš. Tada smo vidjeli da naš grad zaslužuje da ima klub u Prvoj ligi. Sada smo stekli uslove i nadam se da ćemo dostojno predstavljati našu opštinu“, rekao je Bulajić.

U Prvoj ligi će biti deset ekipa, a takmičenje počinje u oktobru. Ženski odbojkaški klub Gradiška sa radom je počeo prošle godine ujedinjenjem dva kluba: Servicijuma i Olimpika.

Info+ kablovski kanal