Vremenska prognoza

ponedeljak, 19 jun 2017 14:39

Načelnik ugostio košarkašice ŽKK “Kozara”

Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić organizovao je prijem za košarkašice ŽKK „Kozara“, koje su osvojile titulu Prvaka RS .

Načelnik ugostio košarkašice ŽKK “Kozara”

Ovom prilikom, prvi čovjek opštine, čestitao je košarkašicama   na rezultatima ostvarenim u protekloj sezoni i uručio im prigodne sportske poklone.

–Lokalna uprava daje maksimalnu podršku ovakvim sportskim kolektivima koji su sačinjeni od igračica sa područja opštine Gradiška gdje je uključena apsolutna mladost ovog grada i gdje postoje sve selekcije od pionirskih, juniorskih i kadetskih odakle se crpi  igrački kadar – kaže Zoran Adžić, načelnik opštine Gradiška. 

Ovo je druga titula prvaka RS, koju su košarkašice donijele gradu na rijeci Savi i još jedna potvrda kvalitetnog rada kluba i igračkog kadra. Zbog nedostatka finansija i infrastrukture, djevojke još uvijek nisu igrale u Premijer ligi BiH. U klubu jos nisu odlučili, u kojem rangu će nastupati naredne sezone.

– San svakog sportiste jeste najviši rang takmičenja. Svi koji treniraju teže da se ide ka gore, međutim svi smo svjesni situacije u kojoj se klub nalazi . Moram naglasiti da je sjajna atmosfera između uprave kluba i igračica, tako da su jedni drugima oslonac i podrška kako u teškim situacijama tako i u ovim radosnim. Potpuno smo  svjesni  situacije, znamo da je to vrlo teško i moramo prelomiti taj korak između profesionalizma i poluprofesionalizima – kaže Zvjezdana Gagić, igrač ŽKK „Kozara“ .  

– Sagledaćemo realno mogućnosti. Biće neophodno igrati utakmice na strani, najbliže je Sportska dvorana u Aleksandrovcu, gdje sam već obavio razgovore i nije ništa upitno. Prije svega, moramo vidjeti imamo li dovoljno sopstvenog igračkog kadra sa kojim možemo da se takmičimo u Premijer ligi BiH – kaže načelnik Gradiške.

Adžić je napomenuo da se iz opštinskog Budžeta za sportska takmičenja i ekipe ukupno izdvaja 400 000KM. Procjena troškova za takmičenja košarkašcia u Prvoj ligi RS, iznose oko 20 000KM, dok bi potrebe za Premijer ligu na godišnjem nivou bile oko 70 000 marka, istakao je  Adžić i dodao da je i jedan od uslova za nastup u višem rangu, postojanje Sportske dvorane.

– Najrealnije je očekivati da to završimo krajem avgusta, 2018. godine. To je najrealnija varijanta, da osposobimo centralnu dvoranu i prateće sadržaje da možemo da ih ustupimo sportistima opštine Gradiška za treninge i potrebna takmičenja – kaže Adžić.

Takmičenje u Premijer ligi za košarkašice počeće sredinom oktobra, dok se početak Prve lige RS, očekuje 15. novembra, rečeno je na ovom skupu.

Info+ kablovski kanal