Vremenska prognoza

utorak, 25 jul 2017 13:50

Memorijal Srđan Bakić narednog vikenda

U nedjelju, 30. jula, na savskoj stazi će biti održan sedmi „Memorijal Srđan Bakić“ u okviru kojeg će biti održani Međunarodna regata u kajaku i kanuu i kolo Premijer lige BiH za domaće klubove.

Memorijal Srđan Bakić narednog vikenda

Organizator, kajak kanu klub Sava, spreman je za takmičenje na kojem će braniti titulu pobjednika od prošle godine.

„Do sada se prijavilo 12 ekipa, a očekujemo da će konačni broj biti između 15 i 20 ekipa iz država iz okruženja. Mi smo prošle godine trijumfovali i želimo da ponovimo taj uspjeh, iako neće biti lako pošto će konkurencija biti veoma jaka“, rekao je sekretar gradiškog kluba Momo Brajić.

Sava je generalnu probu za regatu imala prošlog vikenda u Brodu gdje se predstavila sa 38 takmičara i osvojila treće mjesto u generalnom plasmanu klubova. Na takmičenju u Gradišci, Savu će predstavljati više od pedeset kajakaša i kanuista.

Svečano otvaranje takmičenja će biti u 10 časova, a prva trka počinje pola časa kasnije.

„Pozivam građane da dođu i bodre naše takmičare, da sportski bodre i takmičare gostujućih ekipa kako bi sve prošlo u fer plej i korektnom raspoloženju“, rekao je Brajić.

Posjetioci će biti u prilici da pogledaju ukupno 41 trku, uključujući i onu po kojoj takmičenje nosi ime. Memorijalna trka Srđan Bakić, u disciplini K-1  500 metara za juniore, posvećena je tragično nastradalom članu Save.

Info+ kablovski kanal