Vremenska prognoza

subota, 06 april 2019 13:34

Martin Ocepek i Amela Trožić su nova pobjednička imena Gradiškog polumaratona

Gradiški polumaraton, treći po redu, dobio je nova pobjednička imena. Kroz cilj, nakon 21 kilometra, prvi su dotrčali Martin Ocepek iz Domžala i Amela Trožić iz Sarajeva.

Martin Ocepek i Amela Trožić su nova pobjednička imena Gradiškog polumaratona

„Trka je bila dobra, staza je ravna i brza, što je odlično. Srećan sam što sam pobijedio“, rekao je Ocepek.

„Ovo je moj drugi polumaraton u Gradišci. Prošle godine sam bila trećeplasirana, a sada sam evo prva što mi je izuzetno drago. Volim doći u Gradišku, jer je staza divna i može se ostvariti dobar lični rezultat. Preporučila bih svakom da dođe ovdje“, ispričala je Trožićeva.

Pored ove, organizovane su trke na 1 km za djecu, te trke na 5 i 10 km. Pobjednici trke na 10 km su Antonija Demartini i Goran Ugrčić. Ugrčić je naveo da je prvi put trčao u Gradišci: „Svaka čast na organizaciji, odlična je. Zadovoljan sam sa svojim rezultatom.“

Ovogodišnji polumaraton, za čiju odličnu organizaciju zasluge idu Atletsko-rekreativnom klubu Gradiška, okupio je 150 djece i 320 učesnika.

„Ove godine imamo i nova imena, a njih je najviše iz Velike Britanije, Čilea, Slovenije. Staze na 10 i 21 kilometar smo certifikovali. Ravne su i idealne za lične rekorde“, objasnio je Dejan Jakeljić, direktor Gradiškog polumaratona.

Gradska uprava podržava rad Atletsko-rekreativnog kluba Gradiška i od ove godine uvršten je u budžet kroz redovno finansiranje, rekao je načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti, Davor Glišić: „Sportska manifestacija poput ove je trebala našem gradu s obzirom na to da Gradiška broji više od 80 registrovanih sportskih organizacija.“

Organizatori su za sve učesnike obezbijedili medalje, dok su oni najbolji nagrađeni i peharima.

Info+ kablovski kanal