Vremenska prognoza

subota, 03 mart 2018 16:08

Male olimpijske igre Republike Srpske u Gradišci

U okviru prve lige Malih olimpijskih igara Republike Srpske u Gradišci je održano  opštinsko takmičenje osnovnih škola u odbojci.

Male olimpijske igre Republike Srpske u Gradišci

U ženskoj konkurenciji najbolji su bili učenici OŠ „Petar Kočić“ iz Nove Topole, dok su se u muškoj konkurenciji najsjajnijom medaljom okitili učenice OŠ „Danilo Borković“.Najboljim igračima ovog takmičenja progalešni su Teodora Vidović i Nikola Džodan učenici OŠ „Petar Kočić“ iz Nove Topole.Nagrade najboljim ekipama uručio je Ognjen Žmirić zamjenik načelnika opštine Gradiška. „Ove godine u sklopu Malih olimpijskih igara imamo sistem ligaškog takmičenja, do sada su to bili turnirski sistemi. Imamo 19 ekipa sa preko 230 učesnika. Moram reći da nam treba biti cilj da sljedeće godine uključimo i fudbal kako bi omasovili sport i privukli mlade da se bave sportom“ rekao je Žmirić.

Opštinskom takmičenju u odbojci prisustvovali su i predstavnici ministarstva porodice omladine i sporta RS. Oni smatraju da je najveći značaj ovog takmičenja masovnost što doprinosi razvoju sporta u RS kao i socijalizacija i druženje djece iz svih krajeva.

Domaćin ovog takmičenja prvi put bila je Gimnazija Gradiška. „Mi smo to rado prihvatili, jer svi učenici iz osnvnih škola su naša djeca koja će pohađati jednu od tri srednje škole u Gradišci“ kaže Vesna Krunić,direktor Gimnazije Gradiška.

Pobjednici opštinskog takmičenja u odbojci koje je održano u okviru prve lige Malih olimpijskih igara RS učestvovaće na reginoalnom takmičenje koje će se održati krajem ovog mjeseca.

Info+ kablovski kanal