Vremenska prognoza

ponedeljak, 28 novembar 2016 14:15

Lideru drugo mjesto u Aleksandrovcu

U Sportskom centru „Nenad Baštinac“ u Aleksandrovcu odigran je drugi turnir Ženske omladinske lige BiH u grupi sjever na kojem je prvo mjesto zauzelo Jedinstvo iz Tuzle savladavši u finalu domaćina, Lidera iz Gradiške. U utakmici za treće mjesto Sloboda iz Novog Grada bila je bolja od Banovića.

Lideru drugo mjesto u Aleksandrovcu

Projekat Ženske omladinske lige počeo je ove godine. Učestvuje deset ekipa koje su podijeljene u dvije grupe: sjever i jug. U grupi sjever igraju Lider, Jedinstvo iz Tuzle, Sloboda iz Novog Grada, Tešanj i Banovići, a u grupi jug: Zrinjski, Travnik, Igman, Željezničar i Konjic. Liga se igra turnirski, te će svaka ekipa biti domaćin turnira.

Tuzlanke su trenutno vodeće u grupi sjever jer su trijumfovale i na prvom turniru u Tešnju. Slijede i turniri u Novom Gradu, Tuzli i Banovićima.

„Mislim da je ova liga odlična ideja. Djevojke rođene 1999. godine i mlađe nisu imale zvanično takmičenje u državi i ovo će im odlično doći da napreduju“, rekao je Mirza Oštraković, trener Jedinstva.

Sa njegovim mišljenjem slaže se i Ognjenka Jovičić, osnivač i trener košarkaškog kluba Lider.

„Cilj nam je da budemo prvi, ali isto tako i da naučimo nešto, da se družimo, da upoznamo protivnike i vidimo kako se igra košarka u drugim krajevima države. Nadam se da će svake godine biti sve više ekipa“, rekla je Jovičić.

Pobjednik Ženske omladinske lige biće poznat u aprilu kada će u Tešnju biti održan završni turnir na kojem će učestvovati svih deset ekipa. Po dvije najbolje iz svake grupe će igrati polufinale, a slabije plasirani će razigravati za plasman. U januaru će u Konjicu biti održan All star game. 

Info+ kablovski kanal